Осінь – сезон смачної та ароматної випічки. При цьому є безліч рецептів не лише солодощів. Сьогодні ми розповімо, як швидко та легко приготувати заливний пиріг із капустою.

Головною особливістю є те, що тут кількість тесту в порівнянні з начинкою буде невеликою.

Заливний пиріг з капустою. Фото: скрін

Інгредієнти:

  • Капуста – 400 грамів,
  • Вершки (20%) – 250-300 мл
  • Зелень – 200 грамів
  • Соняшникова олія – 4 ст. ложки

Тісто:

  • Борошно - 1, 5
  • Сода - 0,3 ч.л.
  • Сіль – до смаку
  • Яйця – 2 яйця + 2 жовтки
  • Сметана – 1,5 склянки
  • Вершкове масло – 4 ст. ложки

Спочатку приготуємо начинку. Для цього тонко нарізану капусту покладіть у каструлю, посоліть, перемішайте та додайте вершки.

Доведіть суміш до слабкого кипіння і тушкуйте ретельно помішуючи протягом 5 хвилин. Після цього додайте дрібно нарізану зелень та спеції. Все перемішайте та варіть близько 5-10 хвилин на сильному вогні. За цей час зайва волога має випаруватися.

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Заливний пиріг з капустою. Фото: скрін
Заливний пиріг з капустою. Фото: скрін

Щоб приготувати тісто, просійте борошно. Яйця, жовтки та сметану збийте і додайте в борошно. Потім влийте розтоплене вершкове масло та олію. Консистенція тіста має вийти густою.

Заливний пиріг з капустою. Фото: скрін
Заливний пиріг з капустою. Фото: скрін

На дно форми викладіть трохи тіста, а зверху покладіть начинку. Залийте решту тесту і випікайте протягом години. Ставити страву потрібно в розігріту до 180 градусів духовку.

Якщо запитати узваром, то настане рай на землі: рецепт грибного жульєна в картопляних горщиках.

Раніше ми повідомляли, що овочі допоможуть зробити чудовий десерт: рецепт морквяного торта з йогуртом та горіхами.