Сезон гарбуза досить швидко закінчується, але щоб поласувати нею навіть узимку та навесні, українцям пропонують замаринувати гарбуз.
Вона послужить смачним гарніром до м'яса, риби чи сиру.
Рецепт дуже простий і не вимагає навичок висококласного кулінара, тому маринування варто приступати якомога раніше, поки в доступі є стиглий гарбуз.
Які інгредієнти потрібні:
- Гарбуз 1 кг
- Гірчиця зерниста 1 ст. л.
- Часник, зубчики 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний, горошок 4 г
- Хрін 15 г
Для маринаду (на 1 літр води)
- Соль 1 ст. л.
- Цукор 1 ст.л. л.
- Оцет 9% 60 мл
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Податок на нерухомість – з кого стягнуть ще й штраф
Хотіли розплатитись, а гроші недоступні: банки масово блокують карти українців, 5 причин
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Процес приготування:
Гарбуз очистіть від шкірки і насіння М'якоть наріжте в киплячій воді 5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк.
Очистіть часник і корінь хрону і подрібніть. На дно стерилізованих банок покладіть лаврове листя, зерна гірчиці, горошини перцю та шматочки часнику та хрону. На спеції викладіть бланшовані кубики гарбуза.
Залийте гарбуз гарячим маринадом, накрийте кришкою та стерилізуйте 15 хвилин однолітрову банку з моменту закипання. Банку герметично закрийте, переверніть, укутайте до повного остигання. Тримайте в темному прохолодному місці.
Нагадаємо, що зігріє після дощової погоди: рецепт теплого салату з буряком, сиром та картоплею на вечерю.
Раніше ми повідомляли про курячі рулетики з сиром та зеленню: рецепт за 40 хвилин для свята чи смачної вечері.