Українці навчилися справлятися з побутовими питаннями навіть без використання електроенергії, зокрема готувати їжу.
Цей торт без випічки однозначно вирушить до списку рецептів, які стануть у нагоді на випадок блекауту.
Цей рецепт підійде тим, хто має газову плиту. Потрібно витратити всього 20 хвилин на приготування чудового десерту, який не соромно подати і гостям, але враховуйте - він повинен настоятися приблизно 2 години. Рецепт підказав український фуд-блогер Mil Alexx.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 250 г
- Цукор – 60 гр
- Вершкове масло – 120 г
- Сіль – щіпка
Для крему:
- Сметана 15% - 600 г
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль - 25 гр
- Ванільний цукор – 15 г
- Вершкове масло – 50 г
- Цукор – 120 гр
Процес приготування:
- У велику тарілку всипаємо борошно, цукор, дрібку солі та вкидаємо олію. Руками ретельно переминаємо всю масу в однорідну крихту.
- Пересипаємо крихту в сковорідку, і на середньому вогні, смажимо до легкого потемніння - постійно перемішуючи. Це може тривати від 5 до 7 хв. Пересипте всю масу в тарілку, щоб охолола.
- Форму застелите пергаментом - дно і стіни. У каструлю розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль і вимішуємо вінчиком. Додаємо сметану, вимішаємо та ставимо на вогонь.
- Крем регулярно вимішуємо. Коли почне густіти і з'являтися бульбашки – готуємо ще 30 сік і знімаємо з вогню. Всипаємо ванільний цукор, додаємо олію. Розмішали до однорідності.
- Тепер робимо торт – всипаємо нижній шар із крихти, далі крем. І так 4 шари, а зверху присипаємо крихтою. Ставимо в холодильник чи інше холодне місце на 1-2 години.
Нагадаємо, що про узвар не захочеться і згадувати: рецепт медового киселю із сухофруктів.
Популярні новини зараз
Показати ще
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
З 1 грудня платитимуть за пільговим тарифом: у кого зменшаться рахунки за світло
Раніше ми повідомляли, що простіше і не придумаєш: рецепт того самого вівсяного печива до чаю з пластівців.