Якщо ви хочете скуштувати справжні американські макарони з сиром, не обов’язково летіти за океан – їх легко приготувати вдома! Рецепт цієї страви розробила відома кулінарка та лауреатка Пулітцерівської премії Джулія Москін для New York Times, і він вже став справжньою класикою.

Ці макарони з густим сирним соусом готуються прямо у формі для запікання, що дозволяє пасті просочитися усіма смаками. І найголовніше, рецепт має понад 15 000 відгуків з п'ятьма зірками- пише New York Times.

Щоб приготувати ці знамениті макарони з сиром, вам знадобиться:

  • несолоне вершкове масло – 30 г;
  • кисломолочний сир – 225 г;
  • молоко – 470 мл;
  • суха гірчиця – 1 ч.л.;
  • кайенський перець і мускатний горіх – по дрібці;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • чорний перець – 1/4 ч.л.;
  • гострий чеддер – 450 г;
  • сира паста – 225 г.

Почніть з того, що розігрійте духовку до 190°C і змастіть форму для запікання половиною масла. Далі в блендері подрібніть кисломолочний сир, молоко та всі спеції, а 1/4 тертого чеддера залиште для верхівки.

Макаронна вода, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Тарифи для пенсіонерів, студентів і бізнесу: що пропонують Київстар, Lifecell та Vodafone

Комунальники почнуть обходити квартири українців

Майже 300 гривень: у ПФУ розповіли, хто зі стареньких може отримати надбавку

В Україні кожному пенсіонеру дозволили збільшити виплати в 1,5 рази: як цього досягти

Показати ще

У великій мисці змішайте решту чеддера, молочну суміш та пасту. Викладіть цю суміш у форму, щільно накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин. Після цього обережно перемішайте, додайте залишок сиру та масла і випікайте ще 30 хвилин, але вже без фольги – макарони мають підрум'янитися. Після випікання дайте страві охолонути 15 хвилин перед подачею.

Макарони із сиром. Фото Новоград City

Тепер ви маєте справжні американські макарони з сиром, що підкорять будь-якого гурмана!

Раніше ми повідомляли, рецепт смачних баклажанів під сиром.

Рецепт ароматних пирогів з грибами- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, рецепт риса з грибами.