Баклажани – осінній овоч, який поєднується з багатьма продуктами. Українські господині готують страви із баклажанів для щоденного меню чи на святковий стіл.
Якщо ви знаєте кілька секретів приготування, баклажани стануть вашим улюбленим продуктом.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом соковитої та смачної страви – баклажани із сиром та зеленню.
Інгредієнти :
- Баклажани - 2-3 штуки,
- Майонез або сметана - 2 столові ложки,
- Сир твердий – 150 грамів,
- Зелень – пучок
- Часник - 1-2 зубчики,
- Спеції та сіль – за смаком
- Помідори – за бажанням
Баклажани помийте та приберіть хвостик. Для страви потрібно нарізати овочі довгими горизонтальними смугами. Після цього складіть нарізаний овоч у глибоку ємність, посипте кожен шар невеликою кількістю солі та залиште на якийсь час. Це допоможе прибрати можливу гіркоту.
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Потім почистіть часник, помийте та наріжте зелень. Для соусу змішайте майонез або сметану з часником, зеленню, сіллю та спеціями. Помийте та наріжте невеликими кубиками помідори, після чого натріть сир на великій тертці.
На наступному етапі потрібно промити баклажани водою, щоб сіль вийшла нарізані смуги, використовуючи рушники. помідорами, додайте їх на соус.
В іншому випадку після шару майонезу покладіть натертий сир. У розігріту до 180-200 градусів духовку поставте лист на 15 хвилин. Точний час приготування та температура залежить від духовки.
Нагадаємо про десерт для тих, хто не хоче напружуватись: шоколадний кекс, який не залишить байдужим.
Раніше ми повідомляли, що з білим вином навіть краще: рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора.