Пора вже забути про те, що оладки бувають лише яблучні, а соус – томатний чи вершковий. Цю чудову страву можна приготувати з картоплі, що буде в рази ситніше, а залити оладки ароматним грибним соусом.
Рецепт дуже простий і досить бюджетний, тому він сподобається багатьом. Соус готується на основі печериць, але можна взяти й інші гриби.
Які інгредієнти потрібні:
- картопля (відварена) - 600 гр
- яйце - 2 шт
- сіль, перець за смаком
- сметана - 2 ст.л
- мука - 100 гр
- олія для обсмажування
Для соусу:
- печериці - 500 гр
- цибуля - 1/2 головки
- чеснок - 1 зубчик
- сіль за смаком
- вершки 10% - 100 мл
- сирний сир - 100 гр
- прованські трави – 1/2 ч.л
Як приготувати:
Теплу відварену картоплю пробийте блендером. Додайте яйця, сметана, сіль, перець та борошно. Ретельно перемішайте. До картоплі всипте борошно і перемішайте до однорідності
У сковороді розігрійте олію. З картопляного тіста сформуйте кульки (краще мокрими руками, то тісто не буде липнути). Обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку.
На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал
Новий формат мобілізації: українцям пообіцяли зміни у системі призову
Відстрочки втратять свою чинність: що чекає чоловіків з 11 листопада
Цибулю, часник і печериці наріжте. Обсмажуйте цибулю та часник протягом 2 хвилин. Потім до сковороди додайте печериці, посоліть і готуйте ще 3-4 хвилини. Далі влийте вершки і трохи прогрійте їх. Додайте сир, прованські трави та сіль. Готуйте помішуючи до розчинення сиру. Подавайте картопляні оладки разом із соусом.
Нагадаємо, що просто, швидко, смачно та бюджетно: рецепт паштету з баклажанів та курячої печінки.
Раніше ми повідомляли, що ви ніяк цю страву не зіпсуєте: рецепт картоплі з хрусткою скоринкою.