Нестандартна запіканка може стати чудовим доповненням до осіннього меню.

Смачний хек із картоплею та сиром можна приготувати швидко, а для приготування знадобляться звичайні продукти.

Запіканка з хека. Фото: скрін відео

Інгредієнти:

Інгредієнти для запіканки. Фото: скрін

Хек відмінно підходить для подібних запіканок, через невелику кількість кісток. Але якщо є інша риба без кісток, можна сміливо взяти її. Сметану можна брати будь-якої жирності, але найкраще підходить 20%.

Філе хека наріжте невеликими порційними шматочками і покладіть у глибоку миску, після чого посоліть і приправте до смаку. Додайте|добавляйте| лимонний сік, ретельно перемішайте і залиште маринуватися на 10 хвилин|мінути|. Поки риба маринується, увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона розігрілася.

Картоплю почистіть і висушіть паперовим рушником. Після цього необхідно нарізати овоч на тонкі кружечки ножем або спеціальною теркою. У картоплю додайте сіль, спеції та половину сметани. Все це добре перемішати, щоб спеції та сметани були на кожному шматочку. Залишки сметани додайте до риби.

Форму для запікання потрібно змастити олією і викласти картоплю тонким шаром (половину).

Викладення запіканки. Фото: скрін

Наступний шар буде хек у сметані, а на нього потрібно викласти порізану кільцями цибулю. Наступним шаром буде залишок картоплі. Форму відправити на 40 хвилин до духовки до готовності. Час може трохи відрізнятися через особливості духовки, тому слід стежити за готовністю картоплі.

Як тільки картопля стане м'якою, дістаньте форму з духовки та засипте запіканку сиром. І знову в духовку, цього разу на 10 хвилин, щоб сир розплавився.

Нагадаємо, що ви ніяк цю страву не зіпсуєте: рецепт картоплі з хрусткою скоринкою.

Раніше ми повідомляли, що тепер ніякого вінегрету: рецепт запеченого буряка з горіхами та сиром.