Осінь - це час, коли природа радує нас великою кількістю овочів і фруктів, що дозволяє експериментувати на кухні.

Якщо ви втомилися від традиційних рецептів з гарбузом, грушами чи грибами, то пропонуємо скуштувати бюджетний та незвичайний рецепт запеченого буряка з сиром фета та волоськими горіхами.

Буряк. Фото: скрін youtube

Ця страва не тільки смачна і корисна, але і по-справжньому зігріває, ідеально підходить для осінньої вечері.

Запечений буряк з фетою та волоськими горіхами

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Чоловікам віддаватимуть дітей після розлучення: з'явився революційний законопроект

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Показати ще
  • Буряк - 4 штуки (середнього розміру)
  • Сир фета - 150 г
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Оливкова олія - ​​2 столові ложки
  • Бальзамічний оцет - 1 столова ложка
  • Сіль, перець - за смаком
  • Гарнір (петрушка або кінза)

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C. Буряк ретельно помийте, не очищаючи від шкірки, загорніть у фольгу і відправте запікатися в духовку на 45-60 хвилин (залежно від розміру). Вона має стати м'якою, коли ви проколюєте її вилкою.

  2. Поки буряк готується, підсмажте горіхи на сухій сковороді до легкого золотистого кольору, щоб вони розкрили свій аромат. Потім наріжте їх великими шматочками.

  3. Коли буряк буде готовий, дайте йому трохи охолонути, після чого очистіть від шкірки і наріжте тонкими кружальцями.

  4. Викладіть буряк на тарілку, полийте оливковою олією та бальзамічним оцтом, посоліть і поперчіть до смаку.

  5. Додайте зверху шматочки фети та волоські горіхи. Прикрасьте страву свіжою зеленню для кольору та аромату.

Ви легко можете перетворити страву на салат, додавши листя. Або ж ви можете не нарзувати буряк, а дістати посеред овочів і засипавши фету і горіхи всередину - вийде відмінна закуска.

Запечені буряки, кадр з відео

Нагадаємо про легендарний гарбузовий крем-суп, найосінніший рецепт: як приготувати без блендера.

Раніше ми повідомляли про маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не треба чекати зими.