Напевно, кожен любить випити ароматного чаю чи кави прохолодними осінніми вечорами. Проте яке чаювання без солоденького?

Пропонуємо вам рецепт пирога з домашнім сиром та сливами. Ним поділилася фудблогерка Тетяна Юшина на своїй сторінці у Instagram.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Інгредієнти для тіста:

  • 350 г борошна
  • 125 мл молока
  • 50 г цукру
  • 0,5 ч.л. рік
  • 1 яйце
  • 20 г пресованих дріжджів (сухих 7г)
  • 50 г вершкового масла

Інгредієнти для начинки:

  • 250 г сиру
  • 1 яйце
  • 30 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю (або можна ванільний пудинг)
  • 450 г слив (вага з кісточками)

Інгредієнти для глазурі:

  • 50 г цукрової пудри
  • сік половини лимона

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Дріжджі розчинити у теплому молоці з 1 ч.л. цукру без гірки. Вершкове масло|мастило| розтопити, охолодити.

Борошно просіяти в миску, додати яйце, розтоплене масло, цукор, сіль і дріжджі з молоком.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Замісіть м'яке тісто. Якщо замішувати комбайном, вистачить 5-7 хвилин, якщо руками - 10-12 хвилин.

Поставити тісто підходити в теплому місці на 1 годину, доки не збільшиться вдвічі.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Спосіб приготування начинки:

Зі слив видалити кісточки і нарізати невеликими шматочками.

Яйце розтерти з|із| цукром, ванільним цукром, додати|добавляти| сир і крохмаль, змішати.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Додати|добавляти| порізані сливи, змішати.

Деко застелити пекарським папером або змастити олією.

Тісто, що підійшло, розкотити в прямокутник приблизно 30*40 см.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

У центр прямокутника викласти начинку.

Бічні краї розрізати під нахилом на 5-6 частин і нахлистом накрити.

Перекласти на лист, прикрити рушником і дати настоятися 15-20 хвилин.

Деко розігріти до 180 градусів.

Випікати косу 25 хвилин.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Спосіб приготування глазурі:

З лимона вичавити сік і змішати з цукровою пудрою.

Готову косу трохи охолодити і покрити глазур'ю.

Нагадаємо про маринований перець із часником за 30 хвилин: рецепт, з яким не треба чекати зими.

Раніше ми повідомляли про осінній салат без краплі майонезу: груші, горіхи та сир – все, що вам потрібно, рецепт.