Всі осінні рецепти найчастіше крутяться навколо гарбузів, грибів та груш. При чому груші найчастіше виступають як інгредієнт для десертів.

Але, звичайно ж, ці фрукти можна використовувати і як щось до закусок або навіть основних страв. Чи не переживайте. ми не залишимо вас наодинці з думками про те. Записуйте рецепт смажених груш із сиром та горіхами. Рецепт дуже бюджетний та простий, не пішіть лякатися.

Груші, фото freshmart

Інгредієнти:

  • 3-4 стиглі груші
  • 150 г сиру (наприклад, блакитного, козячого чи фети)
  • 100 г волоських горіхів (або будь-яких інших до смаку)
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка меду (за бажанням)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжий чебрець або розмарин (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуйте груші: Вимийте груші, розріжте їх навпіл і видаліть серцевину. Можна залишити шкірку, оскільки вона додає текстури та смаку.

  2. Обсмажте груші: На сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Покладіть груші зрізом вниз і обсмажуйте близько 5-7 хвилин, доки вони не стануть м'якими і трохи золотистими. Потім переверніть їх та обсмажуйте ще 2-3 хвилини.

    Популярні новини зараз

    Пенсії українців почнуть "згорати" з 2025 року: експерт пояснив, як це зупинити

    Керівник прокуратури у 42 роки отримує 785 000 грн пенсії: розібратися чому – не виходить

    Більше жодного опалення: газовики попередили українців із газовими плитами

    Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати

    Показати ще
  3. Додати сир: Зменшіть вогонь і посипте груші кришеним сиром. Закрийте кришкою сковороду і дайте сиру трохи розплавитися (близько 2-3 хвилин).

  4. Приготуйте горіхи: Поки груші смажаться, порубайте волоські горіхи. Можна злегка обсмажити їх на сухій сковороді, щоб вони стали ароматнішими.

  5. Зберіть страву: Коли сир розплавиться, акуратно покладіть груші на тарілку. Полийте медом (якщо використовуєте), посипте волоськими горіхами і додайте трохи солі та перцю. За бажання прикрасьте свіжими травами.

  6. Подавайте: Цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. Воно чудово підходить як для закуски, так і для легкої основної страви.

Смажені груші, зображення з вільних джерел

Нагадаємо, що потрібен сир, гарбуз та яблука: рецепт ароматного та ніжного печива.

Раніше ми повідомляли про рис з гарбузом - гарна та бюджетна ідея: осінній рецепт із невеликим секретом.