Салати можуть бути не тільки смачними, а й корисними, якщо в них багато овочів і зелені. Додавши білок та корисні жири, ви отримаєте ситну страву, що допоможе контролювати голод і підтримувати обмін речовин.

Ось кілька смачних і корисних інгредієнтів, які можна додати до салатів для покращення смаку та сприяння схудненню, пише Eatthis.

Солодкий перець

Болгарський перець

Цей овоч може пришвидшити обмін речовин завдяки міститься у ньому дигідрокапсіату. Вітамін С, який також є у болгарському перці, допомагає знизити стрес і запобігти накопиченню жиру. Спробуйте салат із листової зелені, авокадо, цибулі, чорної квасолі, помідорів та бальзамічного оцту, доповнивши його свіжим перцем.

Популярні новини зараз

Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному

Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

Резерв+ чекає масштабне оновлення: які функції стануть доступні

Показати ще

Яйця

Курячі яйця, скріншот: YouTube

Додавання яєць до зелені допоможе покращити здоров’я та підтримати схуднення. Яєчні жовтки багаті на холін, який знижує апетит. Поєднуйте їх із листовою зеленню, брюссельською капустою, морквою, грибами та оливковою олією для смачного й поживного страви.

Ягоди

Ягоди на базарі. Фото: youtube

Додайте ягоди до салатів для покращення смаку та відчуття ситості. Ці фрукти, багаті на воду та клітковину, допомагають зменшити голод. Спробуйте салат зі зелені, горгонзоли, горіхів пекан, цибулі та курки на грилі, заправлений бальзамічним соусом.

Персики

Персики, скріншот: YouTube

Шматочки соковитого персика можуть запобігти ожирінню і високому холестерину. Спробуйте поєднати персик з руколою, червоною цибулею, помідорами, сиром фета та грильованими креветками.

Боби

Сочевиця, квасоля та інші бобові. Фото: Vesta Daily

Заміна тваринних білків на рослинні може знизити ризик хронічних захворювань. Додавайте квасолю до свого раціону, оскільки вона багата на клітковину і допомагає контролювати вагу. Наприклад, спробуйте салат із салату ромен, редису, апельсина, цибулі, сиру фета та цитрусової заправки.

Цибуля

Цибуля. Фото: скрін youtube

Цей низькокалорійний овоч надає пікантного смаку, підвищує витривалість та допомагає спалювати жир. Поєднуйте цибулю з огірками, помідорами, морквою, нутом і червоним винним оцтом.

Консервований тунець

Консервований тунець, скріншот: YouTube

Цей продукт містить жири омега-3, які знижують жирові клітини в животі. Консервований тунець безпечний для вживання 2-3 рази на тиждень, тож поєднуйте його зі шпинатом, помідорами, зеленим перцем, огірком, цибулею, фетою та грецькою заправкою.

Також наш портал інформував, комбуча та кімчі – модні тренди чи реальні помічники для здоров'я

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків

Вам буде цікаво дізнатися квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний