Нещодавно ми розповідали, як приготувати смачний фарширований перець із капустою, а тепер черга дійшла до баклажанів. Цей варіант виходить ще смачнішим.

Процеси приготування вимагають часу та зусиль, але ви точно не пошкодуєте, адже це дуже смачна закуска на зиму.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Болгарський перець 10 шт.
  • Баклажан 3 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Кріп 1 пуч.
  • Часник 1 шт.
  • Тархун 6 г
  • Соняшникова олія на смак
  • Вода 1 л
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Оцет 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 12 шт.

Спосіб приготування:

Промийте і виріжте плодоніжку у болгарського перцю, а також видалить насіння та щільні прожилки. Помістіть перець в каструлю з окропом і проваріть 5 хвилин, не довше. Дістаньте та залиште охолоджуватися.

Промийте та видаліть плодоніжку у баклажанів, наріжте їх слайсами вздовж. Обсмажте на сковороді до рум'яності та за допомогою паперових рушників видаліть зайву олію.

Популярні новини зараз

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Показати ще

Ретельно промийте петрушку, кріп та листя тархуна. Обсушити їх. Дрібно наріжте зелень. Очистіть часник і пропустіть через прес. Додати часник до зелені. Добре перемішайте.

Фарширований перець з баклажанами, фото sovkusom

На остиглий слайс із баклажану викладете начинку із зелені та часнику. Поверніть все щільно у рулетик. Зробіть це з усіма овочевими пластами.

Усередині кожного перцю помістіть кілька рулетиків із баклажанів, щільно викладіть перці в чисті та сухі банки. Додайте в кожну ємність по 1 лавровому листі і по 6 горошин чорного перцю.

Для маринаду в каструлю влийте воду, всипте цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте столовий оцет, добре все перемішайте і заберіть каструлю з плити.

Залийте фаршировані перці киплячим маринадом. Накрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду, щоб вона доходила до плічок банок. Надішліть каструлю з майбутніми заготовками на вогонь. Доведіть воду до кипіння. Тримайте банки на плиті протягом 45 хвилин, встановивши середній вогонь. Потім щільно закрийте кришками ємності. Переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою.

Нагадаємо, що зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти.

Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.