Українці активно роблять запаси на зиму, але не лише консервації, а ще й зелені. У холодну пору року гарний пучок того ж шпинату нелегко дістати, а так він завжди буде під рукою.

Шпинат дуже корисний, адже насичує організм залізом та багатьма вітамінами, що дуже актуально для зими, тому така заготівля однозначно стане в нагоді.

Морозилка, фото apostrophe

Спочатку шпинат потрібно добре промити, а потім висушити паперовими рушниками. Це важливий процес, адже якщо його не просушити, листя може набути коричневого кольору при розморожуванні. Також господаркам рекомендують різати зелень, щоб її зручніше було фасувати в пакети.

Шпинат, фото oum

Популярні новини зараз

Пенсія за радянський стаж: українцям рахуватимуть по-новому - хто втратить гроші

Ухилянтам готують посилені санкції від ТЦК

Виплату пенсії тихенько припинять: у ПФУ попередили про жорстке нововведення

Пекельне літо: на Україну чекає нова хвиля аномальної спеки, прогноз погоди лякає

Показати ще

Пощастило, якщо є вакууматор, який ідеально підходить для заморожування всіх продуктів. Крім того, є спосіб заготівлі шпинату у формах для льоду. Однак для цього зелень потрібно дуже дрібно різати, а взимку – кидати кубики в суп чи іншу страву. Якщо шпинату багато, скористайтесь блендером для подрібнення.

Заморожений шпинат може довго зберігатись у морозильній камері, приблизно 12 місяців. Однак потрібно дотримуватись правил підготовки, щоб насолоджуватися корисною заготівлею всю зиму.

Шпинат, фото: Pixabay

Нагадаємо, що гриби гірчать, аж вилиці зводить: що потрібно зробити, щоб цього не сталося після приготування.

Раніше ми повідомляли, що підійде до будь-якого гарніру: рецепт грибного соусу зі сметаною.

Також стало відомо, що геніально та просто: як зварити курячі яйця без варіння.