У сезон фруктів можна закручувати будь-які комбінації: варення, узвари, просто закручені фрукти.

Груші – один із найсмачніших літніх та осінніх фруктів. Їх можна ласувати цілий рік, якщо скористатися рецептом приготування у власному соку.

За цим рецептом вони будуть майже свіжі. До того ж для їх приготування знадобиться лише 3 інгредієнти.

Інгредієнти:

Для приготування закрутки підходять груші, що мають соковиту та пружну м'якоть. Якщо взяти м'які груші, то вони не вийдуть такими соковитими і не триматимуть форму і перетворяться на пюре під час стерилізації.

Для початку слід підготувати банки та кришки для стерилізації. Бажано вимити кришки та банки із содою з гарячою водою. Потім сполоснути під проточною водою, щоб не залишилася сода на поверхні скла.

Груші слід добре помити та почистити від шкірки.

Чистка груші.Фото: скрін

Край слід обрізати з двох сторін: з боку плодоніжки та з боку суцвіття. Плоди слід розрізати на чотири частини та видалити насіння. Потім нарізати груші невеликими шматочками.

Нарізка груш. Фото: скрін

До нарізаних груш потрібно додати цукор і лимонну кислоту, вказану в рецепті. Все це добре перемішати, щоб груша ввібрала додані інгредієнти.

Груші з іншими інгредієнтами. Фото: скрін

Груші розподілити по підготовлених баночках, банки слід заповнювати нагору. Банки закрити стерильними кришками і поставити в каструлю, дно якої застелено тканиною. Теплою водою потрібно залити каструлю, щоб рідина досягала горловини банок. Місткість поставити на сильний вогонь і довести воду до кипіння, потім перевести на зовсім невеликий. Потроху кипіти груша має 30 хвилин.

Після стерилізації банки потрібно добре закрутити і поставити на поверхню підлоги догори дном, закривши дно тканиною.

Нагадаємо, що поки не спробуєте і не зрозумієте, що це не десерт: рецепт пирога з плавленими сирками.

Раніше ми повідомляли про дуже смачну піцу за 5 простих кроків.