З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно.
Його можна готувати з різних фруктів, що дозволить насолоджуватися літнім смаком холодними зимовими вечорами. Сьогодні пропонуємо вам приготувати ароматне яблучне повидло зі зливами.
Інгредієнти:
- яблука – 3 кг
- сливи – 3 кг
- цукор – 4 кг
Спосіб приготування:
Для початку потрібно промити та очистити сливи від кісточок. Перекласти в каструлю, поставити на слабкий вогонь, довести до м'якості і пустити сік.
У пенсіонерів заберуть 20% пенсії: ПФУ попередив про утримання із виплат
Зайдуть у кожну квартиру: комунальники попередили про масові перевірки
Салат-літо за 5 хвилин: рецепт з огірками та яйцями, який підкорив смакові рецептори (і серце теж)
У школах викладатимуть новий предмет: такого ще освітяни не бачили
Проварені сливи забрати з каструлі шумівкою і перекласти в іншу тару, водночас сік не виливати. Самі ж сливи потрібно збити занурювальним блендером.
Після цього потрібно приготувати яблука. Для цього слід почистити їх від шкірки та серцевини, нарізати пластинками.
Підготовлені яблука перекласти у каструлю зі сливовим соком. Також їх потрібно проварити до м'якості.
Відварені яблука також збити занурювальним блендером.
На цьому етапі потрібно змішати дві маси між собою. Перемішати і поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і по 1 кг додати весь цукор. Знову довести до кипіння та варити 30-40 хвилин.
Гаряче повидло розкласти у банки, самі тари поставити у каструлю та простерилізувати 10 хвилин. Однак можна обійтися без цього кроку і одразу закатати банки кришками, перевернути їх вгору дном і укутати чимось теплим.
Нагадаємо, що поки не спробуєте і не зрозумієте, що це не десерт: рецепт пирога з плавленими сирками.
Раніше ми повідомляли про дуже смачну піцу за 5 простих кроків.