Взимку такий напій буде актуальним, адже незважаючи на свій градус, він приємно освіжає і в той же час розслаблює.

М'ятний лікер ідеально передає аромат та свіжість цієї рослини.

М'ятний лікер, фото stravy

Кулінарів попереджають, що в процесі витримки лікер може трохи потемніти або змінити колір із зеленого на коричневий. Однак, це нормально і не впливає на смак.

Інгредієнти:

  • Монетний двір - 40-50 років
  • Якісна горілка або 40-45% розведений етиловий спирт - 1 літр.
  • Цукор – 350 г (щоб напій вийшов м'якшим, краще замінити на 200 г меду)
  • Вода - 250 мл

М'ята, скріншот з відео

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Як приготувати:

Листя м'яти добре промиваємо, кладемо в ємність, у якій лікер наполягатиме. Заливаємо горілкою та герметично закриваємо.

Наполягати 2 тижні у темному місці при кімнатній температурі, кожні кілька днів струшувати. Залежно від м'яти рідина стане зеленою або світло-коричневою. Фільтруємо рідину крізь марлю, листя віджимаємо і можемо сміливо викидати – вони нам більше не потрібні.

Готуємо сироп. У каструлі змішуємо воду і цукор, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, знімаємо піну (якщо використовуєте мед – не кип'ятимо і постійно помішуємо до розчинення меду). Охолоджуємо до кімнатної температури. Змішуємо м'ятну настойку з сиропом, розливаємо в пляшки і щільно укупорюємо.

Витримуємо лікер у холодильнику ще місяць. При появі осаду – фільтруємо через кілька шарів марлі чи вату.

М'ятний лікер, кадр з відео

Нагадаємо, що поки не спробуєте і не зрозумієте, що це не десерт: рецепт пирога з плавленими сирками.

Раніше ми повідомляли про дуже смачну піцу за 5 простих кроків.