В Україні зовсім скоро погода стане холодніша, яка дає зрозуміти, що осінь вже зовсім близько.

У дощову погоду чудово гріє та піднімає настрій гарячий шоколад. Напій корисніший за каву, адже тут відсутній кофеїн.

Гарячий шоколад. Фото Freepik

Щоб його консистенція була більш густою та насиченою, можна додати кукурудзяний крохмаль.

Рецептом солодкого зігрівального напою поділилася фудблогерка Катерина Молчанна на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз

Учням 9-х класів повернуть обов'язкові іспити: що складатимуть

Борги за комуналку та кредити: які нові санкції приготували боржникам

Ухилянтам не залишать шансу: на облік ТЦК поставить автоматично

ПриватБанк бере комісію за зняття грошей: про які додаткові витрати варто знати

Показати ще

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • чорний шоколад – 100 г
  • молоко – 480 мл
  • какао – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль - щіпка
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л. + молоко – 2 ст. л

Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram

Спосіб приготування:

1. Молоко, шоколад, какао, цукор та сіль помістити в каструлю та поставити на вогонь.

2. Окремо змішати крохмаль та молоко.

Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram

3. Коли шоколад у каструлі розтане, додати масу з крохмалем. Постійно помішуючи, довести до кипіння.

4. Коли маса почне закипати повільно, зняти з плити та розлити гарячий шоколад у чашки.

Гарячий напій можна прикрасити печивом, маршмелом, збитими вершками.

Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram

Нагадаємо, що кабачкова й поряд не стояла: рецепт гостренької бурякової ікри.

Раніше ми повідомляли про малосольні помідори з часником та мінералкою: всього 2 дні, і буде ідеальна закуска.

Також стало відомо, що рецепт забули і дуже дарма: як зробити ледачі біляші з вафельних коржів.