Ми всі знаємо, що приготувати яйця можна лише зваривши їх, або підсмажити на сковороді. Однак, як виявилося, це зовсім неправильне припущення. Яйця можна приготувати без нагрівальних процесів.
Один із українських фудблогерів заявив, що приготування яєць відбувається, коли білки денатуруються, тому будь-який процес, що викликає хімічну зміну білка, може "готовити їжу".
По суті, все, що потрібно для цього процесу, це сире яйце та алкоголь – горілка, ром чи спирт.
"Чим вищий відсоток спирту, тим швидше відбувається хімічна реакція та приготування", - розповідає блогер.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Як "зварити" яйце без варіння:
Перелийте алкоголь у склянку чи іншу невелику ємність. Розбийте яйце всередину, щоб воно повністю опинилося в рідині. Після того як яєчний білок побіліє, зачекайте, поки звариться жовток.
Залежно від відсотка алкоголю реакція триває щонайменше години. Яйце звариться набагато швидше, якщо ви зварите його звичайним способом, а в цьому випадку потрібно дочекатися, поки спирт проникне в яйце.
"Зварене в спирті яйце їстівне, але містить високу концентрацію спирту. Якщо ви вирішите їсти його, ймовірно, найкраще використовувати його в коктейлі", - йдеться у повідомленні.
Наукове пояснення
Яєчний білок переважно складається з білка альбуміну. Через кілька хвилин після додавання яйця до алкоголю напівпрозорий яєчний білок починає каламутніти. Спирт бере участь у хімічній реакції, денатуруючи чи змінюючи конформацію білкових молекул, щоб вони могли утворювати нові зв'язки. Коли спирт дифундує в яєчний білок, реакція продовжується, і яєчний білок стає білим.
Яєчний жовток містить трохи білка, але також багато жиру, який алкоголь негаразд впливає. Протягом 1-3 годин, переважно залежно від концентрації алкоголю, яєчний білок стає білим, а яєчний жовток жорстким.
Приготування у такий спосіб також вбиває неприємні хвороботворні мікроорганізми, які можуть спричинити харчове отруєння. Спирт, як і тепло, є чудовим дезінфікуючим засобом.
Нагадаємо, котлети з курячої печінки - краще, ніж зі звичайного фаршу: рецепт, який потрібно зберегти.
Раніше повідомлялося, овочі почистіть вдвічі швидше: секретний лайфхак, який приховують багато кухарів.
Також, в бульйон додати картоплю та вміст банки: заготівля розсольника на зиму, рецепт.