Досвідчені господині консервують не лише овочі та фрукти, а й роблять повноцінні заготівлі для страв, наприклад – для розсольника. Це концентрована суміш для супчика у банку.

Взимку така заготовка однозначно заощадить час на кухні, адже залишиться лише зварити бульйон, додати картоплю та вміст баночки. Все, смачний розсольник буде готовим. При цьому рецепт заготівлі елементарний і без стерилізації.

Розсольник, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Огірки (солоні або мариновані) – 1 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Перлівка – 200 г
  • Вода – 0,5 склянки
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Оцет (9%) – 2,5 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Як приготувати, покроковий рецепт:

  1. Попередньо замочіть перловку у холодній воді на 1 годину. Солоні огірки наріжте середніми кубиками. Моркву очистіть і натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
  2. Помідори промийте, наріжте дрібними кубиками, помістіть у каструлю для варіння. Додайте сіль, цукор, олію, перемішайте і доведіть до кипіння.
  3. Влийте воду, додайте перловку та інші овочі. Повторно доведіть до кипіння заготовку і проваріть на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.
  4. Заготовку, що кипить, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть вгору дном і залиште до повного охолодження. Охолоджений розсольник перенесіть на зберігання у прохолодне темне місце.

Розсольник на зиму, фото lefood

Нагадаємо, що почався сезон гарбуза: як приготувати смачні та шалено корисні оладки, рецепт.

Популярні новини зараз

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що здивуйте всіх гостей за новорічним столом: як зберегти свіжі хрусткі огірки "наче з грядки" аж до зими.