Варення з вишні дуже популярне серед господарок, які закривають консервацію на зиму. Однак з додаванням шоколаду заготівля стає ще кращою до смаку.

Кисло-солодкі ягоди в тягучому шоколадному сиропі - це дуже смачно і красиво.

Варення "Вишня в шоколаді", фото sovkusom

Таке варення хочеться їсти ложками, подавати до оладок, сирників та млинців. При цьому у рецепті немає нічого складного.

Інгредієнти:

  • Вишня 1 кг
  • цукор 700 гр
  • Чорний шоколад 90 г
  • Вода 100 мл
  • Какао-порошок 3 ст. л.
  • Кориця до смаку

Як приготувати:

Ретельно переберіть вишні та помийте їх під холодною водою. Відкиньте на друшляк і видаліть кісточки. Викладіть ягоди у каструлю. Всипте цукор і влийте гарячу воду. Завдяки невеликій кількості рідини цукор швидше розчиниться, а вишні пустять сік. Додати корицю, потім всипте какао. Шоколад розламайте на часточки і додайте в каструлю до інших інгредієнтів. Перемішайте.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Помийте баночки та підготуйте капронові (металеві) кришки. Для консервування цього варення можна використовувати гвинтові кришки. Каструлю з вишневою заготовкою поставте на плиту. На повільному вогні доведіть до кипіння. Помішуючи, проваріть близько 15 хвилин.

Поки варення варитиметься, простерилізуйте банки. Далі варення можна розливати банками і закривати кришками. Далі потрібно перевернути вгору дном і накрити покривалом.

Варення "Вишня у шоколаді", фото sovkusom

Нагадаємо, що і салати, і як закуска, і до м'яса, і просто так: рецепт смачних маринованих слив на всі випадки життя.

Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.

Також стало відомо про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.