Практично всі кулінари знайомі з рецептом печінкового торта, що готується з м'ясних коржів, з овочевою начинкою або майонезом.

Однак ми пропонуємо зробити таку чудову закуску з кабачка, оскільки сезон все ще продовжується.

Кабачковий торт, скріншот

В основі все ті ж коржики, проте кабачкові, а не печінкові. Виходить дуже ніжний і легкий смак, зокрема завдяки плавленому сирку.

Інгредієнти:

  • кабачок - 1 кг.
  • олія соняшникова — для обсмажування
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.
  • яйця курячі – 3 шт.
  • майонез – 150 грн.
  • сир плавлений – 200 гр.
  • кріп свіжий – половина пучка
  • часник - 3 зубчики

Як приготувати торт:

  1. Очистити кабачки від шкірки та натерти на тертці з великими отворами. З'єднати кабачки, яйця, борошно, сіль та перець. Добре перемішати.
  2. На гарячій сковороді з маслом обсмажити з обох боків коржі, розрівнюючи їх по всій площі сковороди. Залежно від діаметра сковороди, має вийти 6-8 коржів.
  3. Приступаємо до приготування начинки: натерти плавлені сирки та з'єднати з майонезом, очищеним та пропущеним через часник часником та нарізаним кропом.
  4. Кожен кабачковий корж змастити начинкою, формуючи торт. Можна одразу подавати на стіл, прикрасивши зеленню зверху.

Кабачковий торт, скріншот

Популярні новини зараз

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Показати ще

Нагадаємо про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.

Раніше ми повідомляли про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.

Також стало відомо, що м'ясо більше не по кишені: як зробити дуже смачні котлети з баклажанів та гречки, рецепт.