Під час сезону овочів можна приготувати безліч смакоти з баклажанів, зокрема зробити консервацію.
Однак багато господинь стикаються з тим, що вони можуть гірчити. На щастя, ця проблема легко вирішується.
"Синенькі" часто можуть віддавати гіркотою у сирому вигляді, тому перед приготуванням їх вимочують у солоній воді. Перш ніж розпочати "водні процедури", потрібно знати про деякі нюанси.
Так, баклажанам вистачить лише 30 хвилин у солоній холодній воді, щоб позбутися неприємної гіркоти. Однак кулінарам також варто дотримуватись пропорцій: 1 столова ложка солі на 1 літр прохолодної води. Співвідношення солі і води можна трохи змінювати, але все ж таки краще використовувати саме таку пропорцію.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Молоденькі баклажани зазвичай не гірчать, тільки старі та залежалі мають таку особливість. Як їх вимочувати:
- Баклажани нарізаємо кружальцями або часточками
- Розводимо сіль у холодній воді (1 столова ложка солі на літр води).
- Нарізані шматочки баклажана поміщаємо в глибоку посудину з солоною водою і притискаємо їх зверху тарілкою, оскільки вони виринають у воді на поверхню. Вимочуємо овоч 30 хвилин, після чого перекладаємо баклажани на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді.
Нагадаємо про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку.
Раніше ми повідомляли, що не закручуйте все у варення: рецепт ароматного мармеладу з абрикосів .