Під час літнього сезону багато хто любить варити цукрову кукурудзу, але іноді не вистачає сил, щоб з'їсти її всю.

У таких випадках можна подбати про запаси на холодну зиму та законсервувати пару баночок.

Консервована кукурудза, фото suseky

Кукурудза молочна і зовсім молода не годиться, як і стара. Вибирайте невеликі качани з потемнілими, але не сухими хвостиками, з зернами блідо-жовтого кольору, в середині яких ще не утворилася характерна вм'ятинка. Крім продуктів, також не забудьте підготувати банки з кришками та контейнери для заморожування.

Інгредієнти:

  • сырая кукуруза в початках – 20 шт.
  • сіль - 1,5 ч.л.
  • цукор – 4-5 ст.
  • оцет столовий 9% - 2 ст.
  • вода – 1 л.

Кукурудза, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Показати ще

Як законсервувати кукурудзу:

Початки очистіть від зеленого листя, помийте, помістіть у контейнер для заморожування та відправте в морозильну камеру на ніч. Вранці дістаньте та розморозьте при кімнатній температурі. Переморожування кукурудзяного зерна зробить його більш ніжним, соковитим та пружним. Після повного розморожування гострим ножем зріжте зерна максимально близько до початку.

Зерна складіть у каструлю і проваріть 15-20 хвилин. Солити під час варіння не потрібно. Після закінчення варіння злийте воду і процідіть в окрему каструльку - на ній варитимемо розсіл. У 1 літр такого відвару додайте цукор, сіль та оцет. Прокип'ятіть маринад 5 хвилин.

Зерна кукурудзи розкладете по банках, не досипаючи до верху 2 см. Залийте маринадом і закрийте кришками (не закочуйте). Банки з вмістом поставте в каструлю з водою так, щоб вода доходила до половини банки і стерилізуйте щонайменше 45 хвилин. Після закінчення стерилізації закатайте банки звичним способом і залиште до повного остигання при кімнатній температурі, перевернутими догори дном.

Молода дівчина, яка дивиться на кукурудзу

Нагадаємо, що найкраща консервація для огірків , які перезріли: рецепт найсмачнішої ікри у вашому житті.

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.