В українців уже на повний час сезон консервації, адже зима може бути важко, а свої закруточки в кладці завжди виручать.
Тим більше, що нині ненадовго температура знизилася і є сили займатися банками. Але поспішайте, адже синоптики передають повернення спеки до +40 градусів вже найближчими днями.
Зараз ми знайшли вам рецепт дуже смачних маринованих помідорів. Не прісні, з дуже-дуже смачним розсолом, в міру міцними помідори в банках. Дуже вдалий і простий рецепт.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- помідор – скільки поміститься в банку;
- цибуля – 2-3 шт;
- часник – 2-3 зубчики;
- перець чилі – 0,5 см. (колечко);
- перець солодкий – 1 шт;
- перець запашний – 5-6 шт;
- корінь хрону сушений – 2-3 кружечка;
- насіння гірчиці – 10-15 шт;
- лавровий лист – 2 шт;
- сіль – 1 ст. л. з гіркою;
- цукор – 3 ст. л;
- оцтова кислота 70% – 1 ч. л;
- для маринаду: парасольку кропу, лист хрону, лист чорної смородини 3-4 шт.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Спосіб приготування
1.Банки миємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки теж проварюємо в окропі.
2.Цибулю, часник, солодкий перець, гіркий перець миємо й нарізаємо. На цьому ж етапі ставимо грітися воду на плиту.
3.На дно банки кладемо порізану півкільцями цибулю, парасольку кропу, зверху наповнюємо помідорами, додаємо солодкий перець, гіркий перець, лавровий лист і ще цибулі.
4.Закипілою водою заливаємо банки з томатами, накриваємо кришками і даємо постояти 10-15 хвилин, поки не охолоне вода. Така процедура дозволить обійтися і без стерилізації банок. Воду зливаємо з банок, вона вже віддала тепло помідорам, зручно зливати якщо накрити банку спеціальною кришкою з дірочками.
5.У воду, яку злили з банок, додаємо парасольку кропу, лист хрону, листя чорної смородини, доводимо до кипіння і даємо покипіти 5-7 хвилин на повільному вогні, щоб маринад був більш насиченим.
6.Потім в банку додаємо часник, духмяний перець, корінь хрону, насіння гірчиці, сіль і цукор теж додаємо в банку. Заливаємо банки гарячим маринадом, додаємо оцтову кислоту. Накриваємо кришками і закатуємо спеціальним баночним ключем.
7.Банки перевернути кришками вниз і укутати в ковдру. Перевернути після того, як зовсім охолонуть банки, приблизно через добу. Мариновані помідори на зиму в банках готові!
Нагадаємо, що взимку будете собі вдячні: рецепт ароматного чорничного варення на заміну малиновому.
Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукана страва займе усього п'ять хвилин.