Найкращий час для збирання чорниці – з кінця липня до початку вересня, тому у господинь ще достатньо часу, щоб зробити смачні заготівлі з цієї ягоди.

Цей рецепт джему максимально простий, з ним впораються навіть новачки, які до цього не займалися консервацією. Крім того, це вважається ідеальним способом для зберігання літньої ягоди, тому що всі смакові та корисні властивості не губляться.

Кулинарам рекомендують використовувати свіжі чорниці, так смак буде більш насиченим, але й заморожена теж підійде.

Чорниця, фото malinaparadise

Що знадобиться з інгредієнтів:

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще
  • Чорниця 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл

Як приготувати, покроковий рецепт:

  1. Чорницю переберіть, видаліть гілочки, добре промийте і обсушіть на паперовому рушнику. Потім покладіть ягоди в блендер і подрібніть.
  2. У каструлю налийте воду, додайте цукор і варіть сироп до розчинення цукру. Покладіть у нього ягідне пюре, доведіть до кипіння і варіть, постійно помішуючи, 20-25 хвилин.
  3. Розлийте варення у стерилізовані банки та закупоріть кришками. Переверніть, укутайте рушником та залиште до повного остигання. Зберігайте варення з чорниці у прохолодному місці.

Джем із чорниці, фото shuba

Нагадаємо, навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси.

Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.

Також стало відомо, що в жодному разі не перевертайте ці банки: консервація розгерметизується і заготівля буде зіпсована.