Літо дарує нам багато свіжих ягід, і малина займає особливе місце серед них. Вона не тільки смачна, але й надзвичайно корисна. Якщо хочете зберегти максимум корисних властивостей і заощадити час, спробуйте приготувати малинове варення за п'ять хвилин. А якщо додати інші фрукти, отримаєте декілька вишуканих страв.

Цей рецепт дозволяє швидко приготувати варення, зберігаючи при цьому більшість корисних властивостей малини.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Промийте малину під холодною водою і обсушіть її.

  2. Перекладіть малину в каструлю, додайте цукор.

  3. Розітріть ягоду вінчиком до кашоподібного стану.

  4. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.

  5. Помістіть варення в стерилізовані банки і закатайте.

Малинове варення з лимоном і розмарином

Цей варіант підійде для любителів експериментів. Розмарин додає варенню незвичайний аромат і смак.

Інгредієнти:

  • Малина – 500 г

  • Цукор – 300 г

  • Розмарин – 1 гілочка

  • Сік і цедра одного лимона

    Малиновое варенье, скриншот: YouTube

Приготування:

  1. Змішайте малину, цукор, розмарин, лимонний сік і цедру в каструлі.

  2. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки малина не почне розпадатися (приблизно 5 хвилин).

  3. Видаліть гілочку розмарину, подрібніть малину на пюре блендером.

  4. Доведіть варення до кипіння і варіть ще кілька хвилин.

  5. Закручуйте в стерилізовані банки.

Малинове варення з імбиром та апельсином

Цей рецепт стане в пригоді в осінньо-зимовий період, коли варення може допомогти боротися із застудою.

Інгредієнти:

  • Малина – 500 г

  • Цукор – 300 г

  • Тертий імбир – 1 ч.л.

  • Сік і цедра одного апельсина

Приготування:

  1. Змішайте малину, цукор, імбир, апельсиновий сік і цедру в каструлі.

  2. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки малина не почне розпадатися (приблизно 5 хвилин).

  3. Доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.

  4. Закручуйте в стерилізовані банки.

    Малинове варення, фото: Знай.ua

Малинове варення без варіння

Якщо ви хочете зберегти всі корисні властивості малини, спробуйте приготувати варення без варіння. Але пам'ятайте: його потрібно зберігати в холодильнику і з'їсти протягом кількох днів.

Інгредієнти:

  • Малина

  • Цукор

  • Лимонний сік

Приготування:

  1. Розімніть малину у великій мисці.

  2. Додайте цукор і лимонний сік, ретельно перемішайте.

  3. Дайте суміші постояти близько години, щоб малина виділила сік.

  4. Використовуйте варення як начинку для десертів або смузі.

Нагадаємо, Ідеальне американське печиво за рецептом Камали Харріс: у Трампа так не вийде

Раніше ми розповідали, що До супермаркетів можна не йти: як самому зробити бульйонні овочеві кубики, рецепт

Також, Навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси