Поки триває сезон овочів, потрібно встигнути багато чого приготувати, тому що м'ясо засвоюється набагато довше і складніше, овочеві котлети - ідеальний варіант.

Котлети можна приготувати зі всіляких овочів, але за цим рецептом в основі баклажани. Виходить смачно, швидко та досить ситно.

Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт. (450 гр.)
  • лук – 1 шт. (100 гр.)
  • морква – 50 гр.
  • картопля – 3-4 шт. (400 гр.)
  • часник – 2 зубчики
  • яйця – 2 шт.
  • мука – 2-3 ст.л.
  • сіль
  • перець

Для соусу:

  • майонез – 60 грн.
  • вершки або сметана – 60 г.
  • часник – 1-2 зубчики
  • зелень кропу – 5 гр.

Як приготувати овочеві котлети?

Очищені від шкірки і плодоній баклажани і цибулю пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік. Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно та сіль.

Перемішуємо, додаємо яйце і знову добре перемішуємо. Далі натираємо картопля на великій тертці, додати до неї яйце, сіль та перець за смаком. Перемішуємо.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш із баклажанів та закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети. Добре розігріваємо сковороду з маслом і викладаємо котлети та під накритою кришкою смажимо до рум'яної скоринки з двох боків.

Обсмажені котлети перекладаємо у форму для запікання та відправляємо в духовку дійти до готовності на 15–20 хвилин при температурі 150 градусів. Готуємо соус з майонезу, сметани (вершків), часнику та зелені. Котлети подаємо разом із соусом.

Котлети з баклажанів, скріншот

Нагадаємо, навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси.

Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.