Кабачки як ананаси на зиму – це чудовий спосіб приготування смачного і недорогого "десерту-обманки", адже ніхто навіть не зрозуміє, що у банку ховається овоч.

Готуються такі кабачки дуже швидко, а зберігаються консервовані кабачки в ананасовому соку всю зиму в прохолодному місці. Їх можна додавати до салатів, замінюючи ними справжні фрукти, або просто подавати як десерт.

Ананаси з кабачків, скріншот

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків;
  • 750 мл ананасового соку;
  • 250 г цукру;
  • 1,5 ч. л лимонної кислоти.

Як приготувати:

Очистимо кабачки овочечисткою. Розріжемо вздовж і видалимо насіння. Дуже зручно для цього використати столову ложку. Вичищені "човники" нарізаємо півкільцями, а півкільця - кубиками.

Далі, в каструлю наллємо 750 мл ананасового соку і поставимо її на вогонь. Додамо 250 г цукру і 1,5 чайної ложки лимонної кислоти. Коли цукор розчиниться, викладемо в сироп кубики кабачків і добре перемішаємо. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо кабачки без кришки близько 20 хвилин, видаляючи піну, що утворилася.

Популярні новини зараз

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Поки варяться наші "ананаси", простерилізуйте банки. Найкраще брати баночки невеликого обсягу. Готові кабачки як ананаси розкладемо по підготовленій тарі та заллємо ароматним сиропом.

Накриємо банки прокип'яченими кришками і поставимо стерилізуватися в каструлю з водою на 15 хвилин. Відлік часу слід вести з моменту закипання води. Ну, і насамкінець, закрутимо заготівлю з ананасових кабачків кришками, перевернемо і укутаємо на добу.

Ананаси з кабачків, скріншот

Нагадаємо, що каша з м'ясом у банку стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму.

Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.