Перед приготуванням будь-хто, хто готує, миє овочі, фрукти, м'ясо, рибу, яйця... Але чи треба мити всі продукти?
Відповідь проста: ні. Більше того, деякі з них мити навіть заборонено. Що це за продукти - читайте нижче і більше не допускайте цієї помилки.
Які продукти не можна мити перед приготуванням
1. Яйця
Курячі яйця вже мають тонку природну плівку, яка захищає їхню відмінність від бактерій. Якщо ви промиєте яйця під водою, ви видалите цей захисний шар, роблячи продукт вразливішим для мікробів. Краще просто зніміть бруд із поверхні яєць, не видаляючи природний захисний шар.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
2. Сира курка та риба
Промивання курки чи риби під водою підвищує ризик зараження бактеріями. Вони можуть поширюватися на інші поверхні вашої кухні, що збільшить ймовірність отруєння. Краще відразу розпочати приготування сирої курки або риби, уникаючи контакту з іншими продуктами.
3. Червоне м'ясо
Промиті червоне м'ясо також стає вразливішим для бактерій. Велика кількість води сприяє поширенню бактерій на його поверхні. Крім цього, волога може змінити текстуру продукту та вплинути на його смакові якості. Уникайте зайвої вологи на м'ясі та зберігайте його в холодильнику.
4. Макарони
Макарони містять крохмалі, які допомагають соусу краще прилипати до них. Промивання під водою видалить цей крохмаль і зробить продукт менш здатним взаємодіяти із соусом. Натомість, слід дотримуватися інструкцій з приготування на упаковці.
5. Ріпчастий Цибуля
Цибуля має захисний шар. Промивання під водою не тільки не покращить його стан, а й збільшить ймовірність зараження бактеріями. Просто видаліть зовнішні шари шкірки, щоб позбавитися від бруду.
6. Гриби
Гриби легко вбирають вологу, що робить їх менш смачними та змінює текстуру. Промивання грибів під водою також може підвищити ризик потрапляння шкідливих речовин із миючих засобів. Краще використовувати сухий рушник для видалення бруду.
7. Зелень
Запакована зелень у супермаркеті вже пройшла обробку. Промивання її під водою не тільки марне, а й може зробити її менш свіжою. Однак, якщо ви купуєте зелень на ринку або в фермерському магазині, ретельно промийте її перед вживанням.
Нагадаємо, що варення – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготовки на зиму.
Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.
Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.