Користь баклажанів для організму незаперечна. Лікарі серед головних властивостей овочів виділяють його боротьбу зі старінням, високий вміст вітамінів та клітковини, а також позитивний вплив на тиск із серцем.

Саме з цієї причини кулінари з нетерпінням чекають на сезон свіжих баклажанів, який триває з червня по вересень і може тривати до жовтня. З цього унікального овочу можна приготувати багато всього смачного – ікру, запіканки та навіть ситні салати.

Салат з баклажанів, скріншот

Рецепт такого салату, який відрізняється своєю простотою та неймовірним смаком, підказала фуд-блогерка Тетяна у Instagram. Вона зазначила, що баклажани виходять дуже хрусткими.

Які інгредієнти знадобляться:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир Фета – до смаку
  • Кінза або петрушка – пучок
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний крем

Баклажани, фото freepik

Популярні новини зараз

Головне за 19 липня: замах на Фаріон, 10 пенсій за раз, блокування операцій ПриватБанку та глюк Windows

Скільки українцям доведеться платити за світло взимку: озвучено ціну 1 кВт

Кого в першу чергу мобілізують після оновлення даних

Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100%

Показати ще

Спосіб приготування салату:

  1. Баклажани наріжте великими шматками, посипте крохмалем, перемішайте.
  2. Обсмажте їх у великій кількості олії до золотистої скоринки.
  3. Помідори крупно поріжте і викладете в салатник.
  4. Викладіть на блюдо баклажани, за бажанням додайте трохи сиру Фета, порубану кінзу в петрушку, посоліть, заправте оливковою олією і бальзамічним кремом.

Нагадаємо, що дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.

Раніше ми повідомляли, що настав час кабачків: рецепт овочевих котлеток, які сподобаються навіть м'ясоїдам.

Також стало відомо про італійське сонце власноруч: як приготувати лікер "Лімончелло" у себе вдома.