Сезон малини традиційно стартує у липні, але триває не так довго, як хотілося б. Поки її вдосталь, потрібно встигнути приготувати смачні заготовки, якими можна ласувати всю зиму.

Таке малинове желе готується максимально просто, а їсти його можна не лише ложками до чаю, а й подавати з різними стравами. Кисло-солодкий смак відмінно поєднується з сиром, м'ясом птиці чи сирниками.

Добриво для малини, скріншот: YouTube

Інгредієнти на 1-1,2 л готового желе:

Кулинарам не радять змінювати пропорції цукру, щоб не втратити желейну густину.

  • 1 кг малини
  • 750 г цукру
  • 4 коробочки кардамону
  • 100 мл води

Як приготувати:

  1. Викладіть 1 кг малини в друшляк. Промийте та видаліть листочки, дрібне сміття. Ретельно промийте малину під проточною водою.
  2. Викладіть ягоди в каструлю чи сотейник. Всипте 750 г цукру і додайте 4 коробочки кардамону, влийте 100 мл води.
  3. Варіть на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе може втратити яскравий колір.
  4. Стерилізуйте банки в той спосіб, який вам більше подобається. Вийміть із каструлі коробочки кардамону, він уже віддав свій аромат та смак ягодам.
  5. Викладіть малину в стерильні банки та закатайте кришками. Щоб маса краще загуснула, перевертати банки не потрібно. Дайте їм охолонути ніч, потім переставте в більш прохолодне місце.

Малинове желе, фото itvmg

Популярні новини зараз

ЗМІ пишуть, що Сергій Притула купив 3 квартири у Києві, збираючи донати на ЗСУ

Вручення повісток від ТЦК відбуватиметься по-новому: чоловіків попередили

Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги

Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів

Показати ще

Нагадаємо, що дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.

Раніше ми повідомляли, що настав час кабачків: рецепт овочевих котлеток, які сподобаються навіть м'ясоїдам.

Також стало відомо про італійське сонце власноруч: як приготувати лікер "Лімончелло" у себе вдома.