Лімончелло — це ароматний лікер, виготовлений з цедри лимона, спирту та цукрового сиропу. Перший ковток наповнює повітря насиченим ароматом цитрусів, що одразу переносить нас у сонячну Італію. Проте, в Україні цей лікер часто продається за завищеною ціною, тому варто спробувати зробити його самостійно.

Для приготування домашнього лімончелло вам знадобляться прості інгредієнти та трохи терпіння.

Лимон. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

  • 5 великих лимонів
  • 500 мл якісної горілки
  • 370 г цукру
  • 350 мл води

Процес приготування:

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще
  1. Добре промийте та обсушіть лимони. Обережно зніміть з них цедру, уникаючи білої частини, яка може додати гіркоти.
  2. Покладіть цедру в літрову скляну банку та залийте горілкою.
  3. Щільно закрийте банку та залиште її в темному місці на 7 днів. Щоденно збовтуйте вміст банки.
  4. Через тиждень процідіть настоянку через кілька шарів марлі та перелийте її в чисту банку.
  5. Приготуйте цукровий сироп: розчиніть цукор у воді, доведіть до кипіння та варіть, постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Дайте сиропу охолонути.
  6. Додайте охолоджений сироп до настоянки лимонної цедри, закрийте банку та залиште на 5 днів у холодильнику.

Лімончелло можна пити у чистому вигляді, попередньо охолодивши його до +4...+6°C. В Італії навіть чарки для лімончелло охолоджують, щоб підкреслити смак. Пийте лікер маленькими ковтками, затримуючи в роті, щоб насолодитися його багатим післясмаком.

Лімончелло чудово підходить до десертів або може вживатися самостійно. Також його можна використовувати як базу для коктейлів, змішуючи з газованою водою, джином або текілою для отримання свіжого цитрусового напою.

Нагадаємо, 25 хвилин і все, без довгого приготування: рецепт лінивих голубців, який попросить навіть бабуся

Раніше ми розповідали, Якщо на квас та кефір немає грошей – набираємо воду в крані, і готуємо окрошку: економний рецепт

Також, Макарони можуть стати чудовим десертом: рецепт запіканки з яблуками