Зефір залишається одним з найулюбленіших ласощів дітей та дорослих. Його повітряна текстура і смак здатні підкорити будь-кого, але куди приємніше самостійно приготувати ці вироби, тим більше з полуниці.
Рецепт полуничного зефіру підказала блогерка Валерія Велігура у Instagram. З приготуванням точно впорається кожен, процеси дуже легкі.
Інгредієнти на 11 штук:
Для сиропу:
- 75 г полуничного пюре (200 г полуниці)
- 140 г цукру
- 50 мл води
- 5 г агар-агару
- рожевий барвник (за бажанням)⠀⠀
Для меренги:
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
- 35 г яєчного білка
- щіпка лимонної кислоти
- 35 г цукру ⠀
Для глазурі 200 г шоколаду ⠀
Як приготувати:
Полуницю пробиваємо у блендері. Уварюємо до легкого загущення. До 75 г пюре, що вийшов, додаємо 140 г цукру, воду, агар-агар, барвник і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Трохи зменшуємо вогонь і, помішуючи, тримаємо на плиті 4-5 хвилин. ⠀
Як тільки сироп довели до кипіння - до яєчного білка додаємо лимонну кислоту і починаємо збивати на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипаємо 35 г цукру та збиваємо до піків. Продовжуючи збивати тонким струмком, вливаємо гарячий сироп (104-106 градусів). Після того, як влили весь сироп, збиваємо на максимальній потужності міксера кілька хвилин до легкої загущення.
Швидко кладемо масу в кондитерський мішок із насадкою та відсаджуємо половинки зефіру на пергамент, як я показую на відео. Залишаємо за кімнатної температури на кілька годин, а краще на ніч.
Розтоплюємо шоколад у мікрохвильовій печі імпульсами по 15 сек або на водяній бані. Занурюємо в нього зефір (попередньо відправити його в морозилку на 1:00), повертаємо на пергамент і ставимо в холодильник до застигання шоколаду.
Нагадаємо, що вам не подобалася пшоняна каша - значить, ви її неправильно готували: рецепт, з яким її полюблять навіть діти.
Раніше ми повідомляли, що така страва не соромно і на свято подавати: рецепт оладок з курячої грудки.