Молода картопля запечена в духовці з дивовижною запашною скоринкою виходить ароматною і дуже смачною, а її серединка настільки ніжна і м'яка, що просто тане в роті.

Приготувати молоду картоплю у духовці можна за 55-60 хвилин. Це проста страва, з якою впораються навіть кулінари-початківці. Картоплю не чистять, а лише ретельно миють. Ніжна запечена шкірка робить смак чарівним, ще це джерело клітковини, що сприяє травленню.

Простим рецептом найсмачнішої молодої картоплі поділилися в мережі.

Інгредієнти:

✅молода картопля 700 гр
✅сіль за смаком
✅базилик сушений
✅хмелі-сунелі
✅часник 3-4 зубчики
✅оливкова олія 30 гр
✅зелень

Популярні новини зараз

Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Показати ще

1. Нечищену картоплю промити, залити водою і залишити на 10-15 хвилин, щоб зійшов бруд. Ще раз промити під проточною водою, вирізати зіпсовані частини. Просушити картоплю на паперовому рушнику, у кожному бульбі ножем зробити кілька проколів.

2. Очистити часник, зубчики розрізати на 2-3 частини. Якщо часник старий, видалити серцевину. У глибоку миску налити олію. Додати часник, перець, сіль, спеції. Перемішати.

3. Покласти молоду картоплю в олійну заправку. Перемішати, залишити на 5-10 хвилин для просочення. Викласти картопля одним шаром на лист (дно можна застелити пергаментом для випічки).

4. Розігріти духовку до 200°C. Запікати картоплю 30-35 хвилин при температурі 180 ° C до готовності (найбільша картоплина повинна легко проколюватись виделкою). Готову страву посипати зеленню і подати гарячим до столу. Запечена молода картопля добре поєднується з майонезним чи сметанним соусом.

Нагадаємо про закуску на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно лише 15 хвилин.

Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.

Також, коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі.