Безумовно, є черешню прямо з миски - це дуже смачно, але з цих літніх ласощів можна ще приготувати неймовірний соус, яким ви насолоджуватиметеся не один день.
Варто поквапитися, тому що сезон черешні не такий вже й довгий, а соус потрібно встигнути приготувати. Процеси максимально прості та не займуть багато часу.
Сам соус із черешні добре поєднується зі смаженим м'ясом, печінковим паштетом або сирною тарілкою, якщо раптом захочете провести вечір у компанії друзів та з келихом вина.
Інгредієнти для соусу:
- Черешня 400 г
- Цукор 100 гр
- Оцет винний 50 мл
- Корінь імбиру свіжий 50 г
- Червоний перець чилі 1 шт.
- Кориця, палички 1 шт.
- Перець запашний, горошок 10 шт.
Як приготувати, покроковий рецепт:
Головне за 17 серпня: мобілізація пенсіонерів, в ухилянти за 7 днів, виїзд доньки Кошового та скасування старих номерів для авто
Європа розвертає українських біженців: які регіони назвали безпечними
Кінець "бусифікації"? Що зміниться в мобілізації
- Ягоди промити, розрізати на половинки, очистити від кісточок. Чилі почистити від насіння, нарізати півкільцями. Імбир почистити, натерти на дрібну тертку.
- У сотейнику поєднати черешню, цукор, імбир, оцет, довести до кипіння і варити 15 хвилин на малому вогні. Знімати пінку.
- Додати чилі, паличку кориці та горошини перцю. Проварити ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи ложкою. Готовий соус остудити, перекласти в контейнер та тримати у холодильнику.
Нагадаємо про закуску на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно лише 15 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.
Також, коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі.