Котлетами з різних овочів і круп уже нікого не здивуєш, але варіант з цибулі пробував не кожен. Не варто боятися, що смак чи аромат будуть надто різкими.
Пікантний часник відмінно доповнює цибульні котлети, манка утримує їх форму, а томатний сік робить соковитішими. Деякі люди навіть не зможуть відрізнити їх від м'ясних, настільки схожий на смак. Для приготування знадобляться елементарні продукти і зовсім небагато часу.
Інгредієнти:
- Цибуля – 0,5 кг.
- Яйця – 2 шт.
- Манка - 100 г.
- Томатний сік – 400мл.
- Часник – 2 зуби.
- Сіль, перець за смаком
- Олія – для смаження
Як приготувати:
Нарізаємо цибулю дрібним кубиком, але не як через м'ясорубку чи тертку. Додаємо подрібнений часник, манку, яйця, сіль та перець за смаком. Все добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.
На розігріту сковороду наливаємо олію і формуємо котлетки. Смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Якщо пропорції правильні - котлети відмінно триматимуть форму, тому перевертати їх дуже легко.
Коридор затемнень 14–29 березня 2025 року: що чекає на всі знаки Зодіаку в цей складний період
Отруйні овочі заполонили ринки: що зараз продають українцям
Заберуть до війська без права на оскарження: кого відстрочка не захистить від мобілізації
На пенсійну карту гроші більше не прийдуть : хто залишиться без соцзабезпечення
Поки готуються котлети, кілька хвилин прогасимо на сковороді наш томатний сік (замість нього можна взяти соус лечо або інший томатний варіант, який вам більше до вподоби). До готових котлет додаємо томатний сік, закриваємо кришкою і гасимо ще раз на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Нагадаємо, що додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б.
Раніше ми повідомляли, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.