Котлетами з різних овочів і круп уже нікого не здивуєш, але варіант з цибулі пробував не кожен. Не варто боятися, що смак чи аромат будуть надто різкими.

Пікантний часник відмінно доповнює цибульні котлети, манка утримує їх форму, а томатний сік робить соковитішими. Деякі люди навіть не зможуть відрізнити їх від м'ясних, настільки схожий на смак. Для приготування знадобляться елементарні продукти і зовсім небагато часу.

Цибулеві котлети, скріншот

Інгредієнти:

  • Цибуля – 0,5 кг.
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка - 100 г.
  • Томатний сік – 400мл.
  • Часник – 2 зуби.
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія – для смаження

Як приготувати:

Нарізаємо цибулю дрібним кубиком, але не як через м'ясорубку чи тертку. Додаємо подрібнений часник, манку, яйця, сіль та перець за смаком. Все добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.

На розігріту сковороду наливаємо олію і формуємо котлетки. Смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Якщо пропорції правильні - котлети відмінно триматимуть форму, тому перевертати їх дуже легко.

Популярні новини зараз

Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням

Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Показати ще

Поки готуються котлети, кілька хвилин прогасимо на сковороді наш томатний сік (замість нього можна взяти соус лечо або інший томатний варіант, який вам більше до вподоби). До готових котлет додаємо томатний сік, закриваємо кришкою і гасимо ще раз на маленькому вогні 15-20 хвилин.

Цибулеві котлети, скріншот

Нагадаємо, що додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б.

Раніше ми повідомляли, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.