Переможниця та колишня суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська у себе в Instagram поділилася рецептом смачних і ніжних оладок із бананом і ягодами, пише Політека.

Щоб приготувати бананово-ягідні оладки, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • банан - 200 г
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 40 г
  • борошно (краще брати рисове) - 100 г
  • розпушувач - 6 г
  • сіль - дрібка
  • свіжі ягоди (смородина, малина або чорниця) - 100 г (або можна замінити на 50 г родзинок чи сушеної чорниці)
  • за бажанням можна додати корицю або ваніль

Для декору:

  • свіжі ягоди (будь-які)
  • цукрова пудра - 20 г

В миску "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська складає банани, яйця, цукор і перебиває до однорідності за допомогою занурювального блендера. Або можна просто добре розімʼяти все виделкою.

Окремо змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль.

Популярні новини зараз

"Остання точка": провидиця назвала українське місто, куди більше не прилетять російські ракети

Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака

Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Додаємо сухі інгредієнти до бананової маси та знову перебиваємо до однорідної консистенції. У кінці додаємо до тіста промиті та просушені ягоди та акурано перемішуємо.

Смажити бананові оладки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить або на антипригарній пательні, або на звичайній, але її потрібно змащувати невеликою кількість олії. Так оладки вийдуть нежирними, тому можна не боятися зайвих калорій.

Смажимо оладки на розігрітій пательні на середньому вогні, накриваючи кришкою, до румʼяності з обох боків.

Подавати оладки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить разом зі свіжими ягодами та злегка посипати цукровою пудрою.