В Україні через пошкодження енергетичної інфраструктури вже тривалий час відбуваються відключення електроенергії. Багато хто скаржиться, що через відсутність світла холодильники не працюють годинами, що ускладнює зберігання молочних продуктів.

Розглянемо кілька порад, як зберегти молочні продукти свіжими без холодильника. Один із найефективніших способів – пастеризація молока шляхом кип'ятіння. Після такої обробки його свіжість може зберігатися до 7 днів. Для зберігання краще використовувати скляний посуд. Додавання невеликої кількості цукру перед кип'ятінням допоможе продовжити термін придатності.

Ціни на молоко, фото: Знай.ua

Рекомендується купувати молочні продукти у темних картонних упаковках, тому що вони краще зберігають свіжість. Однак краще зберігається молоко у скляній тарі за умови захисту від світла.

Для тривалого зберігання без холодильника оберіть найхолодніше місце в будинку - біля підлоги, ближче до підвалу і т.д. По можливості використовуйте ізотермічні контейнери або ящики, обгорнуті ізоляційними матеріалами. Всередину можна укласти лід чи заморожені елементи для створення прохолоди.

Популярні новини зараз

Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням

Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців

Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки

Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон

Показати ще

Молоко. Фото: скрін youtube

Регулярно перевіряйте молочні продукти на ознаки псування: неприємний запах, зміна кольору чи консистенції. При перших ознаках псування - відмовтеся від їх вживання.

При відключеннях електрики краще споживати молочні продукти тривалого зберігання – витримані тверді сири замість кисломолочних. Наприклад, пармезан можна зберігати до 7 днів, загорнувши пергамент або вощений папір. З кисломолочного сиру, що залишився, спекти сирники.

Нагадаємо, бульйон буде прозорим, як сльози колишнього: секретний спосіб, про який мають знати всі

Як повідомляв "Знай.uа", чому огірки так швидко псуються в холодильнику - головні причини та корисні поради

Знай.uа писав, як перетворити звичайний кефір на вершковий сир "Філадельфія" вдома