Запіканки готуються максимально просто і швидко, за що їх і люблять багато господинь. За цим рецептом у вас вийде неймовірні ласощі з макаронами та яблуками, які не нагадуватимуть щось знайоме, але в цьому й перевага.

Таку запіканку можна подавати не лише як десерт, а й повноцінний сніданок. Вона виходить ситною та смачною, а також швидко розлітається зі столу.

Запіканка з макаронами та яблуками, скріншот

Інгредієнти:

  • Макарони 300 г
  • Яблука 6 шт.
  • Лимон, сік 1 ст. л.
  • Цукор 60 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Олія вершкове 40 г
  • Цукор ванільний 10 г
  • Кориця мелена 10 г
  • Сметана 50 гр
  • Панірувальні сухарі 1 ст. л.

Як приготувати:

  1. Макарони відваріть у окропі на 2-3 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Відкиньте на друшляк. Яйця збийте зі сметаною, 20 г цукру та ванільним цукром. Змішайте яєчну масу із макаронами.
  2. Яблука помийте і поріжте скибочками, видаливши серцевину, побризкати соком лимона. Форму змастіть олією і посипте сухарями. Викладіть половину макаронів, зверху розкладіть половину яблук, посипте цукром та корицею. Потім покладіть макарони і яблука, що залишилися, посипте цукром і корицею, які залишилися.
  3. Розкладіть зверху шматочки олії і запікайте 45 хвилин при температурі 180°C. Запіканка смачна як у теплому, так і холодному вигляді.

Запіканка з макаронами та яблуками, фото shuba

Нагадаємо про рецепт, який порадує при відключеннях світла: як приготувати полуничний лікер.

Популярні новини зараз

21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30%

Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що бюджетно і неймовірно смачно: рецепт печива , який захотіли б усі кухарі. Перед подачею його потрібно обваляти у цукровій пудрі. Ідеальне доповнення до кави, чаю чи какао готове.

Також стало відомо, що бульйон буде прозорим, як сльози колишнього: секретний спосіб, про який мають знати усі. Завдяки цьому прийому бульйон вийде неймовірно апетитним.