Гарбуз – справжній король осені, адже з ним є величезна кількість рецептів і всі вони без винятку смачні.

Особливу увагу привертають солодкі страви з цим овочем. Гарбузовий мармелад надзвичайно смачний і готується дуже швидко.

Мармелад з гарбуза. Фото: скрін
Мармелад з гарбуза. Фото: скрін Ютуб

Для приготування гарбузового мармеладу підготуйте такі інгредієнти:

Гарбуз помийте та очистіть від шкірки, насіння та волокон, наріжте невеликими кубиками. В каструлю потрібно налити 80 мл води та покласти туди очищений гарбуз. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння та накрийте кришкою. Тушкуйте 15 хвилин, до повного пом’якшення. Шматки повинні легко протикатися виделкою.

Після приготування гарбуза його потрібно охолодити та подрібнити блендером до однорідності.

Мармелад з гарбуза. Фото: скрін
Мармелад з гарбуза. Фото: скрін

Якщо необхідно – протріть через сито та додайте цукор і лимонний сік. Гарбузове пюре перекладіть у каструлю та дайте закипіти. Туди ж насипте агар-агар та кип’ятіть ще хвилину, постійно мішаючи. Коли маса ще гаряча, її варто пересипати у силіконові форми та дайте охолонути при кімнатній температурі.

Мармелад з гарбуза. Фото: скрін
Мармелад з гарбуза. Фото: скрін

Коли маса охолоне, потрібно поставити її у холодильник. Вже через півгодини можна смакувати натуральними солодощами. Для того, щоб цукерки не зліпилися і були смачнішими, їх можна обваляти в крохмалі, кокосовій стружці, або кунжуті. Також, якщо силіконової форми для мармеладу немає, можна залити масу у прямокутну форму, застелену пергаментом, а потім розділити ножем.

Нагадаємо,портал Знай інформував, гора котлет за копійки: як приготувати смачну страву з капусти та фаршу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, тільки цей рецепт визнає чоловік: сало в розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл

Також, наш портал інформував, хрусткі деруни з гарбуза: рецепт "лінивого" сніданку