Якщо у вас є багато цибулі на городі восени і ви не знаєте, що з ним робити чи не встигаєте використовувати весь, а викидати шкоду, спробуйте наступний спосіб.
У такій ситуації допоможе цікавий рецепт приготування цибулі в соняшниковій олії на зиму. Таку цибулю можна буде дістати із банки в зимовий період і відразу додати в салат або цікаву закуску до основної страви.
Інгредієнти:
- свіжозрізана молода зелена цибуля;
- сіль;
- масло рослинне;
- столовий оцет 9%.
Приготування зеленої цибулі в олії:
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Підготуйте банки, бажано брати 250 чи 500 мл. Насамперед, добре вимийте їх із содою і обдайте холодною водою. Далі стерилізуйте банки звичайним способом. наприклад, у духовці протягом 5-10 хвилин або потримайте 3-5 хвилин на носику чайника з окропом.
Також в окремій посудині прокип'ятіть металеві кришки. Далі підготуйте зелену цибулю. Для цього промийте стебла, видаліть пошкоджені або жовті частинки, відріжте хвостики, викладіть сухий рушник і обсушіть.
Тепер кожну банку заповніть по вінця цибулею, засипте сіллю - по 10 ч. л. на шар 2-3 см. Такі шари повторюйте, доки заповніть банку до країв.
При цьому краще трохи пресувати цибулю, щоби виділявся сік. Зважте, що для заливання на одну банку потрібно 4 ст. л. рослинної олії та 1 столова ложка (9%) оцту. Перед цим олію доведіть до кипіння, додайте оцет, залийте банку і закрийте кришкою. Після повного охолодження зберігайте у холодильнику.
Нагадаємо, що ця ікра врятувала гриби, які вже поперек горла: простий рецепт смачної намазки та начинки.
Раніше ми повідомляли, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.