Якщо у вас є багато цибулі на городі восени і ви не знаєте, що з ним робити чи не встигаєте використовувати весь, а викидати шкоду, спробуйте наступний спосіб.

У такій ситуації допоможе цікавий рецепт приготування цибулі в соняшниковій олії на зиму. Таку цибулю можна буде дістати із банки в зимовий період і відразу додати в салат або цікаву закуску до основної страви.

Інгредієнти:

  • свіжозрізана молода зелена цибуля;
  • сіль;
  • масло рослинне;
  • столовий оцет 9%.

зелена цибуля, фото Pxhere

Приготування зеленої цибулі в олії:

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Підготуйте банки, бажано брати 250 чи 500 мл. Насамперед, добре вимийте їх із содою і обдайте холодною водою. Далі стерилізуйте банки звичайним способом. наприклад, у духовці протягом 5-10 хвилин або потримайте 3-5 хвилин на носику чайника з окропом.

Також в окремій посудині прокип'ятіть металеві кришки. Далі підготуйте зелену цибулю. Для цього промийте стебла, видаліть пошкоджені або жовті частинки, відріжте хвостики, викладіть сухий рушник і обсушіть.

Зелена цибуля, скріншот з відео

Тепер кожну банку заповніть по вінця цибулею, засипте сіллю - по 10 ч. л. на шар 2-3 см. Такі шари повторюйте, доки заповніть банку до країв.

При цьому краще трохи пресувати цибулю, щоби виділявся сік. Зважте, що для заливання на одну банку потрібно 4 ст. л. рослинної олії та 1 столова ложка (9%) оцту. Перед цим олію доведіть до кипіння, додайте оцет, залийте банку і закрийте кришкою. Після повного охолодження зберігайте у холодильнику.

Зелена цибуля, скріншот з відео

Нагадаємо, що ця ікра врятувала гриби, які вже поперек горла: простий рецепт смачної намазки та начинки.

Раніше ми повідомляли, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.