Якщо у вас є багато цибулі на городі восени і ви не знаєте, що з ним робити чи не встигаєте використовувати весь, а викидати шкоду, спробуйте наступний спосіб.

У такій ситуації допоможе цікавий рецепт приготування цибулі в соняшниковій олії на зиму. Таку цибулю можна буде дістати із банки в зимовий період і відразу додати в салат або цікаву закуску до основної страви.

Інгредієнти:

  • свіжозрізана молода зелена цибуля;
  • сіль;
  • масло рослинне;
  • столовий оцет 9%.

зелена цибуля, фото Pxhere

Приготування зеленої цибулі в олії:

Популярні новини зараз

З 1 вересня стартує виплата нової допомоги

Неминуче зростання тарифів: на які послуги зростуть ціни

Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця

Виплати на дітей надійдуть за новими правилами

Показати ще

Підготуйте банки, бажано брати 250 чи 500 мл. Насамперед, добре вимийте їх із содою і обдайте холодною водою. Далі стерилізуйте банки звичайним способом. наприклад, у духовці протягом 5-10 хвилин або потримайте 3-5 хвилин на носику чайника з окропом.

Також в окремій посудині прокип'ятіть металеві кришки. Далі підготуйте зелену цибулю. Для цього промийте стебла, видаліть пошкоджені або жовті частинки, відріжте хвостики, викладіть сухий рушник і обсушіть.

Зелена цибуля, скріншот з відео

Тепер кожну банку заповніть по вінця цибулею, засипте сіллю - по 10 ч. л. на шар 2-3 см. Такі шари повторюйте, доки заповніть банку до країв.

При цьому краще трохи пресувати цибулю, щоби виділявся сік. Зважте, що для заливання на одну банку потрібно 4 ст. л. рослинної олії та 1 столова ложка (9%) оцту. Перед цим олію доведіть до кипіння, додайте оцет, залийте банку і закрийте кришкою. Після повного охолодження зберігайте у холодильнику.

Зелена цибуля, скріншот з відео

Нагадаємо, що ця ікра врятувала гриби, які вже поперек горла: простий рецепт смачної намазки та начинки.

Раніше ми повідомляли, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.