Дуже смачний пиріг "Руда зебра" з гарбуза зі смаком апельсина та шоколаду пропонує приготувати Ольга Герун.
Простий рецепт усіма улюбленої випічки до чаю обов'язково підкорить ваші серця. Пиріг виходить дуже ароматним ніжним та смачним. Інгредієнти для приготування пирога з гарбузом "Нижа зебра" вказані в розрахунку для форми діаметром 20 см.
Гарбузове тісто:
- 200 г гарбузове пюре (готове);
- 170 г борошно;
- 80 г цукор;
- 50 мл рослинна олія;
- 2 шт. яйце;
- 5 г розпушувач;
- 4 г Данільний цукор;
- дрібка солі;
- 1 шт. апельсин (цедра).
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Шоколадне тісто:
- 140 мл кефіру;
- 130 г борошно;
- 40 г порошок какао;
- 80 г цукор;
- 50 мл рослинна олія;
- 2 шт. яйце;
- 5 г розпушувач;
- 4 г Данільний цукор;
- дрібка солі.
Приготування:
Для приготування гарбузового пюре запечений гарбуз потрібно перемолоти в кашу або протерти через сито. Якщо є зайва рідина, її треба відлити. Свіжу цедру апельсина перемішуємо з гарбузовим пюре.
В окрему посудину розбиваємо яйця. Додаємо до них сіль, ванільний цукор. Починаємо збивати міксером на невеликих обертах. Потім додаємо цукор, збільшуємо оберти та збиваємо в пишну піну.
Перекладаємо туди гарбузове пюре з цедрою, вливаємо олію і злегка перемішуємо. Тепер через сито всипаємо розпушувач та борошно. Замішуємо тісто до дуже густої сметани.
Для приготування шоколадного тіста окрему тарілку збиваємо яйця. Додаємо сіль, ванільний цукор і збиваємо на невеликих оборотах. Поступово додаємо цукор і збільшуємо обороти міксера. Коли яйця добре збили, вливаємо кефір. Злегка перемішуємо і додаємо олію.
Тепер через сито додаємо, розпушувач, какао-порошок та борошно. Замішуємо рідке тісто. Тепер можна формувати пиріг. Для цього тісто по 2 столові ложки вливаємо в центр форми, починаючи з шоколадного і закінчуючи ним. У такий спосіб викладаємо все тісто.
Наперед розігріти духовку до 180 градусів. Пиріг повинен випікатися щонайменше 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Залишаємо його трохи охолонути, і лише потім виймаємо із форми.
Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами , куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.
Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.