Для всіх любителів пікантних закусок є чудовий рецепт. Пропонуємо вам приготувати салат із моркви та гарбуза, і цього разу по-корейськи. Ось наприклад морква – вже звична для нас у такому вигляді, а ось гарбуз внесе новизну.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
Гарбуз - 450 г
Морква – 270 г
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Цибуля ріпчаста - 135 г (1 шт.)
Часник - 8 г (2-3 зубчики)
Олія - 50 мл
Оцет 9% - 1 ст. ложка
Соус соєвий – 1 ст. ложка
Коріандр мелений - 1 ч. ложка
Перець червоний мелений - 1/4 ч. ложки
Цукор – 1/2 ст. ложки
Соль - 1/2 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки
Кунжут - 1 ч. ложка
Спосіб приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки та волокнистої частини з насінням. Натираємо гарбуз на тертці для моркви корейською. Моркву очищаємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
У салатник викладаємо гарбуз та моркву. Часник очищаємо і пропускаємо через прес прямо в миску з гарбузом та морквою.
Додаємо сіль, чорний та червоний перець, цукор та коріандр. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо цибулю.
Смажимо цибулю, постійно помішуючи, приблизно 3-5 хвилин, до прозорості.
Гарячу цибулю разом з олією викладаємо на часник. Додаємо оцет та соєвий соус. Перемішуємо салат. Затягуємо миску із салатом харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2-3 години. З часом викладаємо салат в тарілку для подачі і посипаємо кунжутом.
Нагадаємо, найкращий рецепт, щоб зігрітися та підбадьоритися: як приготувати глінтвейн з кавою та спеціями.
Раніше повідомлялося, цікаві міні-піци у вигляді гарбуза на Хелловін: з такою закускою свято точно пройде вдало.
Також, збережіть "хрюшке" життя, приготуйте відбивні з баклажанів у клярі.