Для кожної пори року кулінари готують сезонні страви. Влітку це щось легке, фруктове та ягідне, а ось восени більш "важка артилерія". Найчастіше в ход йдуть гриби.

На цей раз пропонуємо приготувати смачні порційні пироги з дуже ароматною начинкою з грибів, курки та овочів. Виходить ситний обід чи вечеря.

Пироги з грибами, куркою та овочами, скріншот

Інгредієнти:

  • Листкове тісто - 2 листи
  • Гриби - 250 г
  • Куряча грудка - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 5 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Оливкова олія - ​​3 ст.л.
  • Часник - 3 зубчики
  • Розмарин - 2 гілочки
  • Жирні вершки - 30 мл
  • Яєчний жовток
  • Тертий сир - 40 г
  • Вершкове масло - 10 г
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
Як приготувати пироги:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть оливковою олією форми для випікання. Овочі, курку та гриби дрібно наріжте.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

На сковороді розігрійте оливкову та вершкове масло, додайте цибулю та моркву, готуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте часник, а потім - гриби. Гасіть ще 5 хвилин.

До готової суміші додайте курку, розмарин, сіль і перець за смаком і залиште на середньому вогні на 15-20 хвилин. Акуратно влийте вершки, перемішайте і залиште на 5 хвилин на вогні - суміш повинна загуснути.

З листкового тіста виріжте необхідну кількість кружків і викладіть їх у форми для випікання, змастіть тісто збитим жовтком, викладіть начинку, зверху накрийте кружечками з тіста і випікайте в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Готові пироги посипте натертим сиром.

Нагадаємо, збережіть "хрюшці" життя, приготуйте відбивні з баклажанів у клярі

Раніше ми писали про те, що ніжніше тільки руки коханого: рецепт осінніх булочок "Сіннабон" з гарбузом та корицею

Як повідомляв Знай.ua, Ніна Матвієнко любила саме такий: рецепт пісного борщу з білими грибами від легендарної співачки