Глінтвейн вважається осіннім напоєм, тому щойно за вікном холоднішає, його пропонують буквально в кожній кав'ярні, але напій можна приготувати і самостійно - вийде анітрохи не гірше.
Спробуйте приготувати глінтвейн з кавою, завдяки якій ви не тільки зігрієтеся, а й підбадьоритеся. Спеції додадуть приємний аромат та смаковий відтінок напою. Також глінтвейн можна залити в термос, щоб пити на прогулянці або коли відключать електроенергію.
Інгредієнти на 4 порції:
- Вино червоне сухе 750 мл
- Лимон 1/2 шт.
- Апельсин 1шт.
- Кава еспресо 35 мл
- Цукор 100 г
- Гвоздика 3 шт.
- Кориця мелена за смаком
- Мускатний горіх мелений за смаком
Процес приготування глінтвейну з кавою:
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
- Приготуйте еспресо. Лимон та апельсин помийте під гарячою водою та наріжте слайсами.
- Змішайте в каструлі вино, каву, слайси лимона, апельсина, цукор, корицю, мускатний горіх та гвоздику. Поставте на середній вогонь, але не доводьте до кипіння, так випарується весь алкоголь.
- Гарячий глінтвейн розлийте чашками і подавайте. Рівень насолоди можна регулювати самостійно за допомогою цукру або меду.
Раніше ми писали про те, що від такого обіду точно ніхто не відмовиться: як приготувати картопляні оладки під ароматним грибним соусом
Як повідомляв Знай.ua, забудьте про яблука, так ще смачніше і яскравіше: як приготувати шарлотку із сезонного гарбуза на всю родину
Також портал Знай.ua писав, що смердить, як зі столовки: як посмажити котлети, щоб не пахла вся квартира і нічого не пригоріло до сковорідки