Хоча вересень порадував нас своїм теплом, зараз за вікнами українців вже справжня осінь, з холодними вітрами та дощем. В такі прохолодні та пасмурні дні наші читачі можуть побалувати себе та близьких смачними булочками.

Ідея приготування осінніх сінабонів з гарбузом поділилась фудблогерка Варвара на своїй сторінці в Instagram.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Інгредієнти для тіста:

  • молоко – 375 мл
  • рослинна олія – 125 мл.
  • цукор – 90 г
  • дріжджі – 7 г
  • пюре гарбуза – 250 г
  • борошно – 800 г
  • мед – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку

Показати ще

Інгредієнти для начинки:

  • вершкове масло – 125 г кімнатної температури
  • цукор – 130 г
  • кориця – 3 ст.л.

Інгредієнти для глазурі:

  • вершковий сир – 150 г
  • цукрова пудра – 80 г
  • вершки 20% – 2 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Гарбуз почистити, нарізати на шматочки.

Варити 20 хвилин, вилити зайву воду.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Збити блендером до стану однорідного пюре.

Приготувати опару: розчинити в молоці дріжджі, сіль, 1 столову ложку цукру та 3-4 столові ложки борошна.

Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, як опара підніметься шапочкою і почне осідати, отже, вона готова.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

У мисці змішати опару, олію, цукор, мед і гарбузове пюре, додати борошно і замісити тісто.

Тісто добре вимісити та прибрати в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.

Дістати тісто з холодильника, обім’яти та розділити його на 2 частини.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Кожну частину розкачати у прямокутник товщиною 0,3-0,4 сантиметри.

Змастити розм’якшеним вершковим маслом, посипати сумішшю кориці та цукру, скачати в тугий рулет, защипити краї.

Cінабони з корицею та гарбузом. Фото Instagram

Рулет нарізати на шматочки товщиною 3-4 см і помістити їх у форму в 2 см один від одного. Залишити на вистоювання на 20-30 хвилин.

Потім відправити в розігріту до 175-180 градусів у духовку на 30 хвилин до рум’яного кольору. Час випікання може змінюватись в залежності від вашої духовки.

Робимо крем: вінчиком збити сир з вершками, додати цукрову пудру і лимонний сік. Змастити ним гарячі сінабони.

Раніше ми писали про те, що з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром

Як повідомляв Знай.ua, зігріє не гірше за глінтвейн восени: рецепт ситного закарпатського гуляшу з квасолею

Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.