Хоча вересень порадував нас своїм теплом, зараз за вікнами українців вже справжня осінь, з холодними вітрами та дощем. В такі прохолодні та пасмурні дні наші читачі можуть побалувати себе та близьких смачними булочками.
Ідея приготування осінніх сінабонів з гарбузом поділилась фудблогерка Варвара на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти для тіста:
- молоко – 375 мл
- рослинна олія – 125 мл.
- цукор – 90 г
- дріжджі – 7 г
- пюре гарбуза – 250 г
- борошно – 800 г
- мед – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Інгредієнти для начинки:
- вершкове масло – 125 г кімнатної температури
- цукор – 130 г
- кориця – 3 ст.л.
Інгредієнти для глазурі:
- вершковий сир – 150 г
- цукрова пудра – 80 г
- вершки 20% – 2 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Гарбуз почистити, нарізати на шматочки.
Варити 20 хвилин, вилити зайву воду.
Збити блендером до стану однорідного пюре.
Приготувати опару: розчинити в молоці дріжджі, сіль, 1 столову ложку цукру та 3-4 столові ложки борошна.
Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, як опара підніметься шапочкою і почне осідати, отже, вона готова.
У мисці змішати опару, олію, цукор, мед і гарбузове пюре, додати борошно і замісити тісто.
Тісто добре вимісити та прибрати в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.
Дістати тісто з холодильника, обім’яти та розділити його на 2 частини.
Кожну частину розкачати у прямокутник товщиною 0,3-0,4 сантиметри.
Змастити розм’якшеним вершковим маслом, посипати сумішшю кориці та цукру, скачати в тугий рулет, защипити краї.
Рулет нарізати на шматочки товщиною 3-4 см і помістити їх у форму в 2 см один від одного. Залишити на вистоювання на 20-30 хвилин.
Потім відправити в розігріту до 175-180 градусів у духовку на 30 хвилин до рум’яного кольору. Час випікання може змінюватись в залежності від вашої духовки.
Робимо крем: вінчиком збити сир з вершками, додати цукрову пудру і лимонний сік. Змастити ним гарячі сінабони.
Раніше ми писали про те, що з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром
Як повідомляв Знай.ua, зігріє не гірше за глінтвейн восени: рецепт ситного закарпатського гуляшу з квасолею
Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.