Морквяний пиріг – страва, у якої є безліч інтерпретацій. Але залишається незмінним його смак та простота приготування.

Для приготування страви знадобляться продукти, які є в кожній українській родині.

Морквяний пиріг. Фото: скрін Ютуб
Морквяний пиріг. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти для пирога:

В яйця додаємо дрібку солі та збиваємо на середніх оборотах декілька хвилин. Після цього додаємо в збиту суміш цукор та збиваємо до появи майже білого кольору.

Приготування морквяного пирога. Фото: скрін Ютуб
Приготування пирога. Фото: скрін Ютуб

Можна додати дрібку ванілі, або кориці, щоб страва вийшла ароматнішою. В отриману масу варто додати рослинну олію (бажано брати рафіновану, щоб вона не мала характерного запаху). Туди ж просіюємо борошно та розпушувач і легко перемішуємо лопаткою.

Настала черга головного продукту – моркви. Для цього її варто помити та почистити, натерти на великій терці. Дрібна терка для цього не підходить, адже тоді овоч буде виділяти занадто багато соку і тісто розпливеться. Натерту моркву додаємо у тісто та вимішуємо до однорідності.

Тісто для пирога. Фото: скріншот
Тісто для пирога. Фото: скрін Ютуб

Форму застеляємо пергаментом та виливаємо туди морквяне тісто. Ставимо у розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Стосовно часу випікання воно має бути приблизно 40 хвилин, а далі варто орієнтуватися по своїй духовці. Перевірити готовність пирога варто зубочисткою: якщо тісто тягнеться за нею, то потрібно трохи почекати.

Краще пиріг смакує охолодженим. Його можна їсти так, а можна помазати кремом з м’якого сиру та жирних вершків, або сметани. Він виходить м’яким, вологим та водночас солодким та ніжним на смак.

Нагадаємо, портал Знай інформував, підкорить смаком з перших секунд: рецепт неймовірної запіканки з баклажанами та грибами під сиром

Раніше на порталі Знай повідомлялося, хрусткі молочні коржики як у дитинстві: саме такі готували наші бабусі

Також, наш портал інформував, забудьте про яблука, так ще смачніше і яскравіше: як приготувати шарлотку із сезонного гарбуза на всю родину