Морквяний пиріг – страва, у якої є безліч інтерпретацій. Але залишається незмінним його смак та простота приготування.
Для приготування страви знадобляться продукти, які є в кожній українській родині.
Інгредієнти для пирога:
-
Яйця – 3 штуки;
Популярні новини заразРозмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
-
Сіль – дрібка;
-
Цукор – 180 грамів;
-
Соняшникова олія – 90 грамів;
-
Борошно пшеничне – 180 грамів;
-
Розпушувач тіста – 10 грамів;
-
Морква – 200 грамів.
В яйця додаємо дрібку солі та збиваємо на середніх оборотах декілька хвилин. Після цього додаємо в збиту суміш цукор та збиваємо до появи майже білого кольору.
Можна додати дрібку ванілі, або кориці, щоб страва вийшла ароматнішою. В отриману масу варто додати рослинну олію (бажано брати рафіновану, щоб вона не мала характерного запаху). Туди ж просіюємо борошно та розпушувач і легко перемішуємо лопаткою.
Настала черга головного продукту – моркви. Для цього її варто помити та почистити, натерти на великій терці. Дрібна терка для цього не підходить, адже тоді овоч буде виділяти занадто багато соку і тісто розпливеться. Натерту моркву додаємо у тісто та вимішуємо до однорідності.
Форму застеляємо пергаментом та виливаємо туди морквяне тісто. Ставимо у розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Стосовно часу випікання воно має бути приблизно 40 хвилин, а далі варто орієнтуватися по своїй духовці. Перевірити готовність пирога варто зубочисткою: якщо тісто тягнеться за нею, то потрібно трохи почекати.
Краще пиріг смакує охолодженим. Його можна їсти так, а можна помазати кремом з м’якого сиру та жирних вершків, або сметани. Він виходить м’яким, вологим та водночас солодким та ніжним на смак.
Нагадаємо, портал Знай інформував, підкорить смаком з перших секунд: рецепт неймовірної запіканки з баклажанами та грибами під сиром
Раніше на порталі Знай повідомлялося, хрусткі молочні коржики як у дитинстві: саме такі готували наші бабусі
Також, наш портал інформував, забудьте про яблука, так ще смачніше і яскравіше: як приготувати шарлотку із сезонного гарбуза на всю родину