Багато хто готує шарлотку, адже цей пиріг вважається одним із найлегших, але водночас смачних. За основу зазвичай беруть яблука, але сезонний гарбуз теж добре смакує у поєднанні з тістом.

Гарбузова шарлотка з хрумкою цукровою скоринкою і ніжним солодким гарбузом готується так само швидко, як і класична, але виглядає набагато насиченішою завдяки яскраво-оранжевому кольору плоду.

Гарбузова шарлотка, фото cesmak

Які інгредієнти знадобляться:

  • Яйце: 4 шт.
  • Пшеничне борошно: 1 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Розпушувач: 1 ч. л.
  • Гарбуз: 300 г
  • Ванілін: за смаком
  • Сіль: 1 щіпка
  • Лимонна цедра: 2 ч. л.
  • Вершкове масло: за смаком

Як приготувати гарбузову шарлотку:

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Гарбуз очистіть від шкірки і наріжте м'якоть кубиками. Збийте яйця з цукром, просійте борошно з розпушувачем, додайте ванілін за смаком і перемішайте.

Складіть гарбуз у невелику миску, посипте трохи цукром і запікайте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 8 хвилин.

Половину тіста влийте у змащену вершковим маслом форму для випікання. Зверху викладіть шматочки гарбуза, посипте тертою лимонною цедрою, залийте другою половиною тіста. Поставте пиріг із гарбузом розігрітий до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин до повного пропікання.

Раніше ми писали про те, що готую гречку тепер тільки так, після того, як почула цей рецепт від шеф-кухаря: гриби та сир не будуть зайвими

Як повідомляв Знай.ua, хек, запечений з картоплею, сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви

Також портал Знай.ua писав, що рецепт конвертиків з капусти з сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям