Баклажан – це специфічний овоч, який припаде до вподоби не кожному. Однак можна погратися з їх смаком поєднуючи їх з незвичними продуктами. Зі сливами та соусом териякі цей овоч буде надзвичайно соковити та пряним.
Рецептом поділилась фудблогерка з ніком aleksa_litvish в Instagram.
Що нам потрібно для приготування?
Сливи - 6-8 штук;
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Червоне вино - 80 мл;
Цукор - 80 г;
Вусткрський соус - 1 ст.л.;
Баклажани - 3-4 шт;
Оливкова олія - 1 ст.л.;
Соус Теріяки - 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Сливи 6-8 штук нарізати на половинки і забрати кісточки.
Вилити в каструлю 80 мл. червоного вина і засипати 80 г. цукру.
Закип'ятити і випарувати десь в половину до легкого загустіння на середньому вогні.
Викласти сливи розрізом вниз одним шаром, через хвилини 2 перевернути.
Влити 1 ложку вустерського соусу.
Баклажани нарізати вздовж на 2 половинки.
Зробити ромбовидні надрізи – це важливо. Так утвориться рівномірна скоринка.
Змастити оливковою олією, посолити.
Викласти у розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру).
Дістати , змастити соусом Теріяки (можна спробувати і бальзамічний оцет) і на 1 хвилину повернути в духовку.
Їсти з мʼяким сиром, типу бурати.
Раніше ми писали про те, що догляд за виноградом восени: як підготувати кущі до зимівлі
Як повідомляв Знай.ua, не тільки на кухні: як ефективно використовувати сіль у побуті