Груші – зірки кожної осені, адже варіацій їх приготування налічується безліч.
Одна з найсмачніших страв-десертів – мафіни з грушами. Пухке та м’яке тісто мафінів буде ніжно поєднуватися з ароматними шматочками солодких груш.
Для приготування страви потрібно підготувати інгредієнти:
-
Вершкове масло – 200 грамів;
-
Цукор – 200 грамів;
Популярні новини заразПовністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
-
Яйця – 3 штуки (якщо маленькі, то 4);
-
Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
-
Борошно пшеничне – 200 грамів;
-
Ванільний цукор – 10 грамів;
-
Груша – 1 штука.
- Шоколад за бажанням
Перед приготуванням варто ввімкнути духовку на 160 градусів, щоб вона прогрілась. М'яке вершкове масло варто збити разом з ванільним цукром та звичайним. Поступово у масляну суміш вводимо по 1 яйцю. Розпушувач потрібно змішати з борошном та просіяти через сито. До речі, можна додати трохи солі, в борошно, або у масляну суміш. Так буде ще смачніше, адже сіль трохи урівноважить смаки.
У форму для мафінів розкладемо паперові формочки та трохи змажемо маслом. В кожну форму потрібно накласти по одній столовій ложці тіста.
Грушу потрібно помити та вичистити від насіння. Розрізаємо її на кількість шматків, прямо пропорційних кількості форм. На тісто у кожну форму кладемо по шматочку груші.
Мафіни варто готувати близько 25 хвилин при температурі 160 градусів. Час приготування залежить від духовки. У будь-якому разі варто перевіряти готовність за допомогою зубочистки. Якщо тісто залишається на зубочистці, то мафінам ще треба постояти у духовці. Коли на зубочистці не залишається тіста, або є невеликі крихти – десерт варто діставати.
Після приготування мафіни повинні охолонути, а потім їх можна прикрасити шоколадом, або полити сиропом. Але і без підсолоджувачів вони також будуть смакувати чудово.
Нагадаємо, портал Знай інформував, пісне на окропі, швидке, на майонезі та універсальне: 4 рецепти найкращого тіста для пиріжків
Раніше на порталі Знай повідомлялося, і до пива, і навіть до чаю: рецепт рум'яних сухариків на часниковій олії
Також, наш портал інформував, за таку смачну закуску розцілують руки і не тільки: рецепт фаршированого перцю з баклажанами у банках