Груші – зірки кожної осені, адже варіацій їх приготування налічується безліч.

Одна з найсмачніших страв-десертів – мафіни з грушами. Пухке та м’яке тісто мафінів буде ніжно поєднуватися з ароматними шматочками солодких груш.

Для приготування страви потрібно підготувати інгредієнти:

Інгредієнти. Фото: скрін відео

Перед приготуванням варто ввімкнути духовку на 160 градусів, щоб вона прогрілась. М'яке вершкове масло варто збити разом з ванільним цукром та звичайним. Поступово у масляну суміш вводимо по 1 яйцю. Розпушувач потрібно змішати з борошном та просіяти через сито. До речі, можна додати трохи солі, в борошно, або у масляну суміш. Так буде ще смачніше, адже сіль трохи урівноважить смаки.

У форму для мафінів розкладемо паперові формочки та трохи змажемо маслом. В кожну форму потрібно накласти по одній столовій ложці тіста.

Тісто в формочці. Фото: скрін відео

Грушу потрібно помити та вичистити від насіння. Розрізаємо її на кількість шматків, прямо пропорційних кількості форм. На тісто у кожну форму кладемо по шматочку груші.

Мафіни варто готувати близько 25 хвилин при температурі 160 градусів. Час приготування залежить від духовки. У будь-якому разі варто перевіряти готовність за допомогою зубочистки. Якщо тісто залишається на зубочистці, то мафінам ще треба постояти у духовці. Коли на зубочистці не залишається тіста, або є невеликі крихти – десерт варто діставати.

Готовий мафін. Фото: скрін відео

Після приготування мафіни повинні охолонути, а потім їх можна прикрасити шоколадом, або полити сиропом. Але і без підсолоджувачів вони також будуть смакувати чудово.

Нагадаємо, портал Знай інформував, пісне на окропі, швидке, на майонезі та універсальне: 4 рецепти найкращого тіста для пиріжків

Раніше на порталі Знай повідомлялося, і до пива, і навіть до чаю: рецепт рум'яних сухариків на часниковій олії

Також, наш портал інформував, за таку смачну закуску розцілують руки і не тільки: рецепт фаршированого перцю з баклажанами у банках